Categorii: Gravel bikeNoutati

Ritchey a lansat gravel bike-ul Outback în versiunea V2

Ritchey Logic a lansat noua versiune a gravel bike-ului Outback, redesenat pentru a fi o bicicletă capabilă de ture de bikepacking de aventură, de mai multe zile, în off-road serios. Spațiu pentru anvelope mai mari, multe puncte de prindere, etrier flat mount și loc pentru al treilea bidon sunt doar câteva dintre noutăți.

Ritchey Outback V2 este acum mult mai mult decât un simplu gravel bike. Cadrul din oțel și furca nouă din carbon sunt dotate cu o mulțime de puncte de prindere pentru bagajele Anything Cages, portbagaj sau aripi. Acestea, împreună cu adăugarea celui de-al 3-lea bidon sub downtube, fac din Outback V2 o bicicletă serioasă de bikepacking.

Outback V2 este compatibil cu roți 650b și 700c. Cu roțile mai mici, Ritchey spune că e spațiu pentru anvelope 2.0 (51 mm), deși în imagini apare anvelopa ZMax Evolution 2.1, considerabil mai mare și care încape foarte bine. Cu roțile 700c este spațiu suficient pentru anvelope de 48 mm, cu 8 mm mia mult decât putea vechiul Outback să accepte. Dimensiunea maximă în cadru e de 58 mm iar în furcă 60 mm.

Noua furcă a fost proiectată pentru a mări spațiul pentru anvelopă și poate acum accepta ax thru de 12 sau 15 mm. Acum are prinderi de portbagaj și de aripi, dar și prindere de etrier flat mount, specifică bicicletelor de șosea. Furca are un offset de 50 mm iar distanța ax – coroană e de 393 mm. Gâtul furcii are lungimea de 300 mm și e drept, de 1 1/8, cu coroană integrată de 45 de grade. Ritchey a continuat să folosească un tub al furcii aliniat cu furca, deoarece oferă un confort superior în zona frontală și un rulaj mai bun pe teren dur.

În spate e folosit un ax thru de 142 mm și prindere de etrier tot flat mount, cadrul având un aspect foarte curat. Se poate monta disc de frână de 140 sau 160 mm.

Unghiul tijei modelului Ritchey Outback V2 variază în funcție de mărime: 74 de grade la XS, 73.5 grade la S și 73 de grade de la M în sus. Headtube-ul are un unghi mai mic, ce variază de la 69.5 grade la mărimea XS, 70 grade la S, 70.5 grade la M și 71 grade de la L în sus. Înălțimea monoblocului e tot 70 mm la XS și S, dar e de 68 mm de la M în sus.

Cadrul din oțel e fabricat din tuburile dublu-trase și tratate termic Ritchey Logic, sudate cu tehnologie TIG. Seat tube-ul rămâne de 27.2 mm cu colier integrat. Outback V2 poate folosi transmisie 1x sau 2x, cu deraior față cu prindere cu clemă de 28.6 mm diametru. Limitele de dimensiune a foilor sunt 36-46 la 1x și 46/33, 46/36 sau 50/34 pt 2x. Monoblocul e de tip clasic filetat englezesc de 68 mm.

Noua culoare Guac y Crema e disponibilă pe toate mărimile, de la XS la XXL. În mărimea L, greutatea anunțată e de 2175 g în timp ce furca are o greutate de 446 g. Ambele greutăți nu includ axul thru. Cadrul Ritchey Outback V2 are un preț de 1399$.

Ritchey au anunțat și câteva opțiuni noi de ghidoane dropbar pentru bikepacking: Kyote Var, ErgoMax și Butano. Un model cu totul nou este VentureMAX carbon. VentureMAX este un ghidon dropbar de gravel cu curburi ergonomice în drop-uri și un flare de 24 de grade. Este disponibil din carbon, cu rutare internă și zonă superioară plată. VentureMAX carbon este disponibil la prețul de 279$. VentureMAX XL devine și mai lat, la 52 cm. Richey măsoară lățimea ghidoanelor dropbar offroad de la începutul curburii laterale, deci practic în capăt lățimea va fi mult mai mare. Ghidonul are un backsweep de 4.6 grade. Zona superioară aplatizată de 38 mm x 22.5 mm oferă o priză confortabilă pentru odihna mâinilor. Modelul WCS are prețul de 99.95$.

Nu în ultimul rând, ghidonul Richey Kyote vine în finisaj clasic. Acest ghidon are lățimea de 800 mm, rise de 15 mm și un sweep imens de 27.5 grade, prețul fiind de 34.99$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

7 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

2 săptămâni in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma