Pompă bluetooth de la Airace

Umflarea roţilor la o anumită presiune în timpul unei ture sau al unui concurs este o adevărată provocare, deoarece pompele dotate cu manometru sunt mari şi nu prea merită luate în tură iar dacă este folosită o pompă mică şi compactă fără manometru este greu să aproximăm ce presiune avem în roată.

Airace este o companie inovatoare ce produce pompe ingenioase, o idee interesantă fiind gama de pompe iSpeedce se conectează pe bluetooth cu smartphone-ul pentru a ne indica presiunea pe ecranul acestuia. Gama cuprinde două modele, unul pentru şosea cu o limită de presiune de 120 psi şi unul de MTB cu presiunea maximă 80 psi, modelele din stânga. În 2016, la gama aceasta se adaugă iVeloce 2.0 şi iSpeed F2.

iVeloce 2.0 are un cap de valvă cu blocaj. iSpeed primeşte acelaşi lucru, dar şi un furtun de extensie, suport pentru picior şi mâner. Design-ul acesteia o face foarte uşor de folosit, asemănător cu o mini-pompă de podea, fiind foarte uşor să se ajungă la presiunea maximă de 120 psi în acest mod. Oricare dintre modele se poate conecta la aplicaţia iGauge pentru smartphone pentru a afişa presiunea cu o acurateţe de 1%.

Noua valvă Clever Twin are levier de blocaj pentru a se fixa pe valvă suficient de strâns cât să nu iasă afară la 120 psi. iSpeed F2 are un furtun cu porţiuni flexibile în capete care se extinde 28.5 cm şi permite foarte uşor poziţionarea pe valvă. Preţul va fi de 94 USD pentru F2 şi de aproximativ 100 USD pentru restul modelelor.

Modelul din imaginea de mai sus este pompa de podea Infinity AS care este compatibilă atât cu valve Schrader şi Presta cât şi cu valvele de pe furci şi amortizoare. Pompa introduce aer repede, aşa că pentru a regla fin suspensia se va introduce la început mai mult aer (o pompă sau două), apoi se foloseşte butonul de golire pentru a se ajunge la presiunea dorită.

Cu o presiune maximă de 300 psi, nu ar trebui să aibă probleme să introducă presiunea maximă în orice amortizor, nemaivorbind despre anvelope. Preţul va fi de 117 USD.

Turbo CO2 S este un alt model nou. Valva din cap are un port filetat pentru cartuşe de CO2 şi un design flip-flop pentru a se adapta la ambele tipuri de valve. Dacă nu există la dispoziţie un cartuş de CO2, pompa are şi o mică cursă manuală cu care se poate umfla până la presiunea maximă de 80 psi (modelul negru de MTB) sau 120 psi (modelul de şosea, argintiu). Preţul este de 40 USD.

Handy este un nou set de leviere. Corpul de metal al acestora le oferă rezistenţa necesară pentru a monta sau demonta cele mai încăpăţânate anvelope, dar inserţiile de plastic din zona de contact cu janta previn zgârierea acesteia. Unul din leviere are şi o valvă pentru CO2 care funcţionează cu ambele tipuri de valvă şi care permite controlul fluxului de aer prin înfiletarea sau dezfiletarea cartuşului. Setul vine la pachet cu un cartuş de 16 g de CO2, are o greutate de 10 g si costă 32 USD.

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma