Da, se poate. Și fără spițe dar și fără butuc. În plus, ideea nu este nouă dar în cazul bicicletei Lunartic a fost pusă în practică cu multă sârguință. Iar rezultatul îl poți vedea în fotografia de mai jos.
Bicicleta a fost prezentată anul trecut sub formă de prototip iar noi se pare că am ratat-o. Așadar, ți-o prezentăm în acest articol pe scurt. Roata de spate este defapt punctul de atracție al acestei biciclete dar în același timp a fost și preocuparea constantă a inventatorului, studentul Luke Douglas. Transmisia de la pedalierul amplasat cel puțin bizar este transmisă către roată (mai degrabă sistemul de punere în mișcare al bicicletei) cu ajutorul unei curele de transmisie. Un sistem de role este apoi responsabil pentru rotirea anvelopei.
În comparație cu o bicicletă clasică, ampatamentul lui Lunartic este mult mai scurt, iar angrenajul cu tot cu șa sunt poziționate spre spatele bicicletei.
Dacă textul de prezentare a creat confuzie, te invit să urmărești filmul de mai jos pentru a o vedea în acțiune. Bicicleta nu a fost până în prezent produsă în serie, datorită greutății prea mari dar și datorită costurilor mari de producție.
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…