Categorii: GeneraleNoutati

Turul Dunării 2014, povești descoperite între Călărași și Tulcea

Turul Dunării 2014 pe bicicletă, un proiect inițiat în 2013 de Cycling Romania și Asociația ROI, s-a încheiat cu succes, după aproape două săptămâni de investigare pe două roți. Cei zece voluntari au pornit din Călărași și, împărțiți în echipe diferite, au explorat diverse trasee de cicloturism până în Tulcea.

„Am descoperit oameni primitori, cu povești interesante, precum și locuri care merită vizitate de către iubitorii de turism pe bicicletă. Doar câteva exemple: livezile cu diverse fructe întâlnite pe drumul Călărași – Fetești, geamia din Cernavodă, pescăria lui Laurențiu din Hârșova, nea Jinga, omul bun la toate din satul cu nume predestinat – Meșteru, singura moară de apă încă funcțională din Dobrogea construită de Ștefan Nuca sau camping-ul prietenos cu cicloturiștii din Partizani, în inima Deltei Dunării”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul Cycling Romania.

Rezultatele sunt în parte prezentate pe website-ul www.turuldunarii.cyclingromania.ro și vor apărea și pe portalul Danube.travel, precum și în mass-media. Dunărea atrage peste 1,5 milioane de turiști anual în sectorul Passau-Viena, în timp ce malul românesc, care reprezintă o treime din suprafața fluviului, este vizitat de catre doar câteva sute de turiști străini anual. Investigarea și furnizarea de informații despre trasee sunt condiții de bază pentru a atrage mai mulți turiști. În plus, cicloturiștii au nevoie de puncte de cazare adecvate, precum și de informații despre obiectivele turistice care merită să fie vizitate.

„Cicloturismul generează venituri anuale de 44 miliarde de euro la nivel european. După ce am explorat malul Dunării între Oravița și Călărași în 2013 și între Călărași și Tulcea în 2014, sunt convins că cicloturismul poate deveni o direcție de dezvoltare a comunităților locale de pe malul românesc al Dunării. Pentru a promova această regiune, ne propunem să continuăm să organizăm Turul Dunării în fiecare an, cu multă pasiune și pe bază de voluntariat”, a adăugat Mircea Crisbășanu.

Din echipa care participa la Turul Dunării 2014 au făcut parte: Alina Marin și Daniel Hegheș, care au participat și în 2013, precum și Veronica și Mihai Stanciu, Daniel Bengalici, Mihai Pop, Ionuț Bordea, Bogdan Adumitroaie și Silviu Negoiță. Lor li s-au adăugat și doi voluntari străini din Lituania, Gabriele Pauryte și Kestutis Rainys. Voluntarii pe bicicletă au fost sprijiniți de echipa responsabilă pentru comunicare formată din Florin David, Simona Botner și Mihai Dumitru. Aventurile voluntarilor se pot vedea mai în detaliu pe pagina de Facebook a Cycling Romania și pe site-ul www.turuldunarii.cyclingromania.ro.

Traian Goga

Traian Goga este redactor FreeRider.ro încă de la începuturile revistei și reprezintă una dintre vocile care contează în ciclismul românesc.

Vezi comentarii

  • f buna initiativa voastra! semnificativ mi se pare pasajul cu "Dunărea atrage peste 1,5 milioane de turiști anual în sectorul Passau-Viena, în timp ce malul românesc, care reprezintă o treime din suprafața fluviului, este vizitat de catre doar câteva sute de turiști străini anual."... in alta ordine de idei, siteul http://www.turuldunarii.cyclingromania.ro/ este raportat unsafe de Chrome (contains malware)

Share
Published by
Traian Goga

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

4 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma