Se pare că moda interzicerii accesului bicicliștilor în centrul orașului le-a cuprins și pe autoritățile din Vaslui, acestea montând astăzi semne care transformă pedalatul în anumite zone într-o infracțiune.
Și cum orice infracțiune este pedepsită, bicicliștii care pătrund în locurile cu pricina vor fi amendați cu sume cuprinse între 200 și 600 de lei. Municipalitatea din Vaslui le-a interzis copiilor să mai intre cu rolele sau bicicletele pe trotuare şi în parcuri, pentru a nu distruge iarba. Mai mult, ei nu au voie nici să îşi sprijine bicicletele de pereții magazinelor. Copiii nu au acces nici în piaţa publică din centrul Vasluiului. Zona este placată cu granit, iar primarul nu vrea ca aceştia să lase urme cu rolele, relatează Digi 24.
Sursa: Digi24
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…
Vezi comentarii
Jegurile din Focsani nici nu au avut perioade de acces liber pentru biciclisti in centrul orasului. Numai interzis a tronat ! norocul nostru cu politistii care desi au” cap de creta„, mai gandesc un pic !
sa vezi ce vocabular au politistii. acestia mi-au adresat injurii si m-au avertizat ca imi confisca bicicleta asta de dinainte de a afisa semnele, desi legea nu era publicata in monitorul oficial cum ar trebui. si nu mergeam haotic sau loveam pe cnv. doar ma plimbam ca sa ma relaxez. orasul e acum plin de batrani si nici nu ai unde sa te mai plimbi.
Nesimtirea vine pe model european, dar acolo au bikeparkuri, au benzi pentru biciclisti peste tot ! Aceia au dreptul sa inchida centrul pentru ca ofera alternativa , aici NU !
Salutare!
Va inteleg supararea insa vreau sa va transmit ceva, din Copenhaga (dupa cum stiti acest oras este un etaln dpdv al infrastructurii pt biciclisti): pe principala strada pietonala din centru este interzis accesul pe bicicleta. Daca vrei, poti sa mergi pe langa ea.
Cum arată şi poza, sunt mulţi km până la oraşele civilizate. Decizii idioate luate de cei care au impresia că muncesc în intereseul comunităţii şi nu pot gândi alte soluţii alternative. Pe unde am umblat în europa nu am vazut asemenea interdicţii în parcuri. Avem multe oraşe din RO care au spaţii interzise pentru role, biciclete, etc şi sunt pustii. Murdăresc porumbeii granitul iar câinii îngraşă iarba nederanjaţi.
@Dragos .
Ceea ce ar fi urmat sa aplice ei nu este lege ci hotarire de consiliu local . Si v-as intreba eu ; citi dintre cetatenii orasului participa la sedintele consiliului local ( ca doara sint publice ) ? Citi biciclisti participa la sedintele consiliului local ? O astfel de hotarire de consiliu poate fi atacata in contencios administrativ de o organizatie non profit a bicilistilor din oras ( cu cit mai multi membrii ) si sansele de cistig sint mari .
@ Traian Goga .
Pentru ca , deocamdata sint mai multi posesori de permis categoria B cu relatii la Politie si administratia locala decit biciclisti . Si sint mai multi posesori de categorie B in general pentru ca de pe urma platilor pe care le fac ei ( oficiale si neoficiale , inainte de obtinere a permisului si dupa ) traiesc foarte multi ) .
Hotarirea autoritatilor vasluiene e o mare idiotenie, asta e foarte limpede. O sa ajunga sa interzica si copiii in oras, daca tot nu mai au unde sa se joace!
Domnule Laur, se pare ca dumneavoastra chiar v-ati consumat cateva minute din viata ca sa ma corectati, lucru pentru care va multumesc. Totusi, propun o nouă provocare, care se va dovedi utila, si anume sa stabilim daca mersul cu bicicleta prin zonele pietonale este sau nu o fapta periculoasa dpdv social. Daca este, atunci sa aflam in ce conditii, dar si daca este sau nu de un grad redus, mediu ori ridicat.
Domnule Goga, am senzatia ca nu cunoasteti diferenta dintre infractiune (INFRACȚIÚNE, infracțiuni, s. f. Faptă care prezintă pericol social, constând în încălcarea unei legi penale, în săvârșirea, cu vinovăție, a unei abateri de la legea penală, și care este sancționată de lege prin amenda penala sau detentie) si contraventie (CONTRAVÉNȚIE, contravenții, s. f. Abatere de la o lege care, având un grad redus de pericol social, este pedepsită numai prin aplicarea de amenzi sau alte pedepse ușoare.).