Ideea a apărut ca o dorință a mai multor anganjați de la Fox, așa că au redus camera de aer a modelului SC 32 la 40 mm. Reacțiile celor ce au încercat-o au fost atât de bune încât au decis să o introducă în colecția 2018. E fost simplu deoarece a fost modificată o furcă deja existentă și încă e în faza de dezvoltare, adică ar mai putea să apară modificări.
În modul Firm există o valvă de suprapresiune generoasă astfel că un șoc neașteptat va fi amortizat, care este bine deoarece furca va sta foarte mult în acest mod. În modul Open furca se poate regla ca rezistență în 22 de poziții.
AX primește noul arc EVOL care a debutat pe modelul 36 și se va regăsi în multe furci în 2018. Aici înseamnă că avem o cameră de aer negativă mai mare, care face funcționarea mai suplă. La furcile Fox cursa nu depinde de volumul de aer, dar în acest caz, cum cursa a fost redusă cu 60%, a fost redus și volumul de aer cu ajutorul unor distanțiere.
Furca vine cu 4 distanțiere instalate și mai acceptă până la un total de 8. Prin mărirea numărului de distanțiere furca devine mai puțin suplă și nu va risca să ajungă la capătul cursei.
În viitor, dacă modelul are succes, s-ar putea dezvolta un model special pentru gravel. Versiunea actuală are câteva probleme. Ar putea să atingă downtube-ul, ar putea să micșoreze unghiul furcii cu 1.5 grade și să strice geometria. Fox au creat o pagină web unde fiecare poate determina dacă AX e bună pentru bicicleta sa.
Informații și imagni de pe bikerumor.com
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…