Categorii: Evenimente

Start la înscrieri pentru Călătorie între Cer și Pământ 2016

Sezonul competițional de ciclism este încă în toi, iar acum a venit rândul celor de la Târgu Ocna să pornească la drum! Așadar start la înscrieri la Călătorie între Cer și Pământ 2016, cel mai deosebit concurs de ciclism cross country din România și poate din lume.

Calatorie intre Cer si Pamant – foto Cristian Vasile

Călătorie între Cer și Pământ nu este cel mai fabulos concurs de mtb, nu îți oferă peisajele mândre ale crestelor munților și nici poezia plajelor din Malibu, însă îți oferă ceva ce niciun alt concurs de ciclism nu are – o varietate totală de situații și ipostaze în care vei pedala în regim de concurs.

Acest concurs tip XCO de ciclism offroad este cel mai cunoscut pentru faptul că participanții concurează și prin subteran, prin tunelurile industriale întunecate, cu aspect aspru și accidentat, dar și prin mina turistică feeric luminată, curată ca lacrima, dar și cu o suprafață de rulare alunecoasă. Această secțiune „indoor” a traseului de concurs conține 3 km coborâre spre adâncuri, 600 m traversarea zonei turistice subterane și încă 3 km urcare pe tunel înapoi spre lumină.

Calatorie intre Cer si Pamant – foto Andrei Ciobica

Urmează apoi partea “clasică”, dar variată de outdoor. Concurenții continuă urcarea pe drumuri forestiere care încet-încet, se transformă în drum de iarbă și poteci mioritice. Acestea traversează dealurile și pădurile amplasate fix peste tunelurile prin care tocmai au trecut.

Calatorie intre Cer si Pamant – foto George David

Din punctul cel mai înalt al traseului vei putea admira peisajul care se deschide în vale. Și chiar vei putea admira peisajul pentru că cei mai mulți dintre noi vom fi cam storși de vlagă în vârf de deal și vom lua o scurtă pauză de hidratare, timp în care priveliștea orașului de la picioarele noastre ne va mai îndulci puțin suferința.

Calatorie intre Cer si Pamant – foto Mihai Denes

Coborârea înapoi în oraș este scurtă și rapidă, la fel ca un espresso de calitate. Începe domol pe poteci, pe coama dealului după care se intră în pădure, iar viteza crește.

Calatorie intre Cer si Pamant – foto Petrut Floroiu

Apoi traseul devine puțin tehnic și mai rapid. Nu este exclus ca o parte din concurenți să prefere să coboare puțin pe lângă bicicletă. Dar nu vei găsi aici bolovani și rădăcini ci doar înclinație mai mare. La final reintri pe asfalt și ajungi în oraș. Vei fi parcurs astfel încă aproximativ 7 km din bucla traseului de 15 km.

Calatorie intre Cer si Pamant – foto George David

Întrucât concursul durează fix 120 minute, reajuns la linia de start vei putea pleca într-o nouă Călătorie, pentru a experimenta din nou răcoarea adâncurilor și apoi mirosul ierbii. Tema cursei este „cine face mai multe ture, câștigă”.

Concurenții primesc cireașa de pe tort în momentul în care reajung în piața centrală din Târgu Ocna unde vor traversa prin clădirea Primăriei. Deși nu mai este o noutate, este totuși un aspect cât se poate de special. Se intră pe o parte, se fac câteva viraje strânse pe culoare, chiar tehnice, și se iese apoi pe partea cealaltă a clădirii, pe ușa principală pe unde intră și primarul, coborând câteva trepte.

Calatorie intre Cer si Pamant – foto George David

Concursul este unul „de fugă”, cum se apune. Deși nu este ușor, se poate pedala în mare viteză dacă ai o condiție fizică bună. Dacă nu ai o condiție fizică bună te bucuri măcar că participi la un concurs atât de variat. Și mai ales profiți de ocazia de a te băga, cu bicicletă cu tot, prin tunelurile subterane din mină. Ai ocazia asta doar o dată pe an!

Calatorie intre Cer si Pamant – foto George David

Călătorie între Cer și Pământ nu oferă concurenților altitudinea epică și dificultățile tehnice pe care le găsești la alte concursuri „cu greutate” din România, însă oferă multe alte lucruri în plus. Oferă o varietate completă de situații prin care trebuie să pedalezi în cea mai mare viteza de care ești capabil/ă.

Înscrierile la concurs se fac aici

Taxa de înscriere este de 50 lei până la data de 11 septembrie după care prețul crește. Așa că grăbește-te!

foto Cristian Vasile
foto George David
foto Mihai Denes
foto Mihai Denes
foto George David
Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Share
Published by
Dan Mazilu

Stiri Recente

Test – Merida eONE-EIGHTY 2025 și Merida eONE-SIXTY SL 2025 – Primele impresii

În octombrie am fost în Spania, unde Merida a lansat trei noi biciclete. Evenimentul a fost cu atât mai important…

4 zile in urma

Roți de top din carbon, cu dinam inclus în butuc? Da, există, se numesc Hunt Proven Carbon XC Dynamo și au o greutate surprinzătoare

Roțile pentru MTB Proven Carbon XC Dynamo recent lansate de Hunt, un producător de roți din carbon cu un excelent…

o săptămână in urma

Merida lansează trei noi biciclete electrice: eONE-EIGHTY, eONE-SIXTY SL și eFLOAT echipate cu noile motoare Bosch

Recent ne-am deplasat în Spania unde Merida tocmai a lansat cea mai mare și mai extremă bicicletă mtb electrică a…

2 săptămâni in urma