Categorii: EvenimenteNoutati

Cursul de mecanică revine

La cererea voastră vom relua cursurile de mecanică, pe care le putem susține în perioada rece deoarece avem mai mult timp la dispoziție. Tot la cererea voastră am introdus un curs de bază, în care veți învăța cele mai importante reglaje ale bicicletei, cu un preț rezonabil.

Procedeul este același: trebuie să achiziționați CD-ul cu tutoriale și veți primi cursul gratuit, este o procedură legală care trebuie respectată. Important: primele 8 persoane care achiziționează CD-ul vor primi gratuit o trusă de inbus cu 10 funcții în valoare de 40 de lei. Oferta este limitată la cele 8 truse și nu va fi extinsă pe viitor!

Toți cei care participă la curs vor pleca cu revizia la bicicletă făcută.

Iată costurile și ce conține fiecare curs:

Curs de baza – indisponibil

Curs standard – 349 Lei – 3.5 ore teorie și 1.5 ore de practica (45 de minute pentru fiecare participant) – maxim doi participanți

1.Montajul și reglajul schimbătoarelor
2.Instalarea/schimbarea cablurilor/cămășilor pentru schimbătoare.
3.Montaj și reglaj frâne pe disc (sau V-Brake, dacă este cazul, dar trebuie precizat la înscriere)
4.Înlocuirea plăcuțelor de frână (sau saboților, după caz).
5.Curățare și lubrifiere lanț.
6.Scurtarea lanțului.
7.Înlocuirea unei anvelope/cameră.
8.Înlocuirea pedalelor.
9.Reglare joc cuvete/ghidon.
10.Întreținere și curățare furcă/amortizor spate.
11.Înlocuirea tijei de șa.
12.Verificarea șuruburilor.

Practica se face pentru fiecare membru în parte, pentru punctele:  1, 2, 3, 5, 6, 7, 9 și 11. Revizia bicicletei fiecărui participant pentru toate punctele de mai sus.

Curs avansat – 1.399 Lei – minim 6 ore cu 3 ore de practica – se face cu un singur participant one-on-one training

1.Montajul și reglajul schimbătoarelor
2.Instalarea/schimbarea cablurilor/cămășilor pentru schimbătoare.
3.Montaj și reglaj frâne pe disc (sau V-Brake, dacă este cazul, dar trebuie precizat la înscriere)
4.Înlocuirea plăcuțelor de frână (sau saboților, după caz).
5.Curățare și lubrifiere lanț.
6.Scurtarea lanțului.
7.Înlocuirea unei anvelope/cameră.
8.Înlocuirea pedalelor.
9.Reglare joc cuvete/ghidon.
10.Întreținere și curățare furcă/amortizor spate.
11.Înlocuirea tijei de șa.
12.Verificarea șuruburilor.
13.Înlocuirea și lubrifierea cuvetelor.
14.Montare și demontare furcă de pe cadru, scurtarea steer-ului.
15.Montarea și demontarea pinioanelor.
16.Montare, demontare și lubrifiere Bottom Bracket și angrenaj.
17.Aerisirea frânelor hidraulice pe disc.
18.Demontarea și înlocuirea amortizorului suspensiei spate.
19.Centrarea și spițarea roții

Alte detalii despre cursul avansat, la cerere.

Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să trimită un e-mail pe echipa@freerider.ro și să precizeze ziua și intervalul orar în care vor să beneficieze de cursurile gratuite. Vă rugăm să precizați în e-mail ce bicicletă dețineți și cu ce frâne este dotată!

Sâmbăta, între 12:00 – 15:00 sau 15:30 – 18:30
Duminica, între 12:00 – 15:00 sau 15:30 – 18:30

Pentru celelalte weekend-uri vom publica aici actualizări ale programului.

Câteva din părerile celor care au participat până în prezent:

Dupa zeci de ore petrecute online citind diverse articole si tutoriale despre mecanica bicicletei, nu ma asteptam sa aflu mare lucru la atelierul Freerider. Razvan (mecanicul) insa m-a surprins prin ceea ce ne-a invatat si prin nivelul de detaliu la care ne-a prezentat in special subiectul “schimbatoare”. Indiferent de aria in care am adresat intrebari, acestea nu au ramas fara raspunsuri complete. Sunt convins ca eu si prietenii mei nu o sa mai avem nevoie de atelier specializat ca sa rezolvam taskuri de mecanica de baza.
Multumim Freerider!

Dan

Ce mi-a placut la curs e ca in fine am inteles dupa multa vreme cum se regleaza corect schimbatoarele si franele si nu mai merg la ghici de fiecare data cand trebuie sa reglez ceva. Pentru intretinerea furcii pana acum nu aveam absolut nici o idee. Parerea mea e ca a meritat banii, din cauza faptului ca daca ar fi fost sa merg la service pentru fiecare reglaj in cele din urma m-ar costa mult mai mult. Plus ca acum am idee despre cum functioneaza piesele si ce pot face pentru a le prelungi viata.

Ștefan

Cursul mi s-a parut pur si simplu super ok chiar daca impresia initiala e ca se vor prezenta doar chestii simple. Pentru o persoana care a inceput sa pedaleze in urma cu un an chestiile de baza despre cum se intretine bicicleta, cum se curata eficient sau cum functioneaza si se regleaza schimbatoarele si franele sunt foarte foarte utile mai ales cand sunt prezentate de o persoana cu experienta. In plus am invatat cateva trickuri care sa-mi faca viata mai usoara atunci cand lucrez la bicicleta. Cursul il recomand oricarei persoane care doreste sa cunoasca mai multe despre bicicleta proprie, nu exclude o revizie completa periodica intr-un service de biciclete insa ajuta cursantul sa cunoasca modurile in care poate sa-si intretina biciclenta in mod eficient, o bicicleta bine intretinuta si reglata periodic fiind mult mai sigura si mai eficienta in utilizare.

Cristian

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Vezi comentarii

  • Da, la atelierul nostru când ne întâlnim pentru curs. Pentru orice alte detalii, te rog scrie-ne pe echipa @ freerider.ro și continuăm discuția acolo, ca să nu punem prea multe comentarii în această rubrică. Mulțumesc pentru înțelegere.

  • Salut, CD-ul se achiziționează la fața locului. Înscrierile au început deja, se trimite cererea pe e-mail: echipa @freerider.ro.

  • Cum se poate achiziționa CD ul? Când te poți inscrie? Înainte de achiziționare sau dupa? Sau nu trebuie sa iei neaparat CD ul ?

  • Oare pentru cei interesati din Cluj, s-ar putea organiza astfel de cursuri? Sunt convins ca multi ar fi dornici sa invete cateva elemente de baza privind intretinrea bicicletei.

  • Bună Vali, bună Andreea. Da, după data de 7 ianuarie vom relua cursurile de mecanică și vom anunța pe site de asemenea. Mulțumiri de interes. Ambele cursuri sunt recomandate pentru începători, depinde cât vreți voi să asimilați.

  • Buna. Aveti cursuri si in ianuarie? Pt incepatori este indicatcursul de baza sau cel standard (acesta se pare ca acopera si notiunile din cel de baza).

    Multumesc.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma