Căştile Trekz Titanium de la AfterShokz lasă urechea liberă

AfterShokz foloseşte la căştile sale o tehnologie care transmite sunetul prin osul craniului direct în urechea internă. Ei au lansat un nou model, numit Trekz Titanium, în urma unei campanii Indiegogo care a strâns peste 650.000 USD. Acestea spun ei că sunt cele mai sigure căşti pentru ascultat muzică pe bicicletă, metoda de transmitere a sunetului lăsând urechea liberă să capteze zgomotele din jur. Modelul va avea cabluri îmbunătăţite şi un aspect mult schimbat.

Primele 5000 de bucăţi au fost deja livrate celor care au contribuit la campanie, acum fiind disponibile şi pentru restul cumpărătorilor. AfterShokz le numeşte cele mai sigure căşti iar în unele state din S.U.A. sunt singura metodă legală de a asculta muzică pe şosea, căştile clasice care acoperă urechea fiind interzise.

Cum scriam mai sus, Trekz Titanium transmit sunetul prin oasele craniului direct în urechea internă, sărinde peste urechea medie şi externă. Transmiţătorii sunt poziţionaţi în faţa urechii, pe osul obrazului. Astfel, toate sunetele din jur vor fi auzite normal, peste ele suprapunându-se muzica ce vine din interiorul craniului.

Modelul cântăreşte doar 36 g şi se conectează la dispozitive prin Bluetooth 1.0, fiind deci compatibile şi cu telefoane sau playere mai vechi. Căştile pot fi folosite şi pentru a vorbi la telefon în sistem hands-free. Transmisia prin oase este deficitară la capitolul sunetelor joase, dar tehnologia PremiumPitch+ folosită îmbunătăţeşte acest aspect. Tehnologia LeakSlayer face ca aproape tot sunetul să fie dirijat înspre craniu, cu pierderi extrem de mici spre exterior, astfel încât cei din jur nu pot să audă muzica.

Preţul acestor căşti este de 130 USD şi se pot comanda de pe site-ul producătorului. Numele lor vine de la cadru de titan care le face puternice dar flexibile. Căştile sunt rezistente la umezeală (IP55) şi au o autonomie de 6 ore de muzică sau convorbire, timpul de încărcare completă prin microUSB fiind de 1.5 ore.

Sursa: bikerumor.com

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

4 zile in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

6 zile in urma

Prologo lansează noua gamă de șei AGX “Slide Control” cu control al alunecării

Prologo AGX înseamnă „Aventură, Gravel, Ciclocros”, iar noua serie de produse din această gamă vine cu control al alunecării și…

o săptămână in urma