Schimbă borseta textilă cu una din metal sau carbon

Cu siguranţă nu ducem lipsă de gentuţe pentru cadru sau şa fabricate din materiale textile sau moi, în general. Atunci când pleci într-o excursie, de obicei mai lungă, o astfel de borsetă este cât se poate de folositoare pentru a micşora numărul de obiecte pe care ar trebui să le cari în spate într-un rucsac.

Dar dacă doreşti o protecţie suplimentară pentru obiectele tale poţi opta acum pentru AK CODEPACK, o cutie din aluminiu sau carbon ce se poate instala în interiorul triunghiului faţă al bicicletei.

Apoi pentru 25$ în plus noua cutie pentru cadru poate fi dotată şi cu cheie pentru a fi transformată într-un mini seif devenind astfel şi mai folositoare dacă o utilizezi în oraş sau într-o excursie care presupune vizitarea de muzee spre exemplu. Nu trebuie însă să te temi că nu se va potrivi pe cadrul tău, aşa cum o borsetă textilă se mulează pe ţevi, întrucât AK CODEPACK este personalizată pentru fiecare cadru în parte. Adâncimea cât şi dimensiunile cutiei sunt specificate de client, iar fabricantul le execută. Adâncimea minimă este în jur de 3,8 cm cea maximă fiind limitată de stilul tău de pedalat sau factorul Q (lăţimea angrenajului). Adâncimea cea mai cerută este în jur de 7,5 cm.

Există două opţiuni de material pentru construcţia acestor cutii – aluminiu şi carbon la preţurile de 250$ respectiv 275$ la care se adaugă opţiunea de cheie pentru 25$ în plus aşa cum ziceam mai sus.

Instalarea se face simplu în găurile existente pentru suportul bidonului de apă. Dacă acestea nu există sau nu sunt suficiente există opţiuni de coliere pentru a face această cutie să fie extrem de bine fixată.

height=350

Toate bune şi frumoase însă rămân două potenţiale probleme. Dacă cutia nu este plină putem doar să ne imaginăm ce gălăgie ar face un multitool care s-ar lovi de toţi pereţii pe un traseul offroad. Apoi în cazul unei căzături, mai uşor scapi fără julituri dacă în cadru ai instalată o borsetă normală, „moale” faţă de una metalică sau din carbon.

Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Share
Published by
Dan Mazilu

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

4 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma