Categorii: ArticoleMag

Trei români vor încerca să traverseze deșertul Atacama pe biciclete Pegas

Trei români, Cătălin Neacşu, Mihai Emil Isar şi Bogdan Guţă, intenţionează să traverseze pe biciclete Pegas deşertul Atacama şi să ajungă la malul Oceanului Pacific până la 5800 m altitudine pe pantele celui mai înalt vulcan din lume, Ojos Del Salado (6893 m).

“Încălecarea pe înaripatul Pegas va avea loc la intrarea pe Salar de Uyuni, cea mai mare câmpie de sare din lume, rămasă în urma secării unui lac acum mai bine de 40000 ani. Dupa traversarea acestuia, care va dura 2 zile, vom înainta către Chile printre vulcani, gheizere şi alte câmpii de sare la o altitudine medie de 3500 m. Aici vom avea 7 zile fără nicio aşezare, prin deşert de mare altitudine. Vom supune la testul suprem de calitate bicicletele Pegas, prin sare, nisip şi drumuri accidentate. La intrarea în Chile va urma o porţiune de asfalt. Apoi vom traversa Chile şi totodată deşertul Atacama până la Oceanul Pacific, încheind astfel prima parte a expediţiei. Partea a doua începe tot pe malul Oceanului, de această dată avem 2 zile pentru 250 km, dintre care peste o sută pe asfalt. Acolo vom încerca să urcăm de la malul Oceanului până la peste 5500 m altitudine pe pantele celui mai înalt vulcan din lume, Ojos Del Salado 6893 m, pe bicicletele Pegas“, a declarat Cătălin Neacşu. Deşertul Atacama din America de Sud este cel mai arid loc de pe planetă, unde staţiile meteo nu au înregistrat niciun fel de precipitaţii de mai bine de 10 ani. Este, în principiu, lipsit de viaţă şi are cele mai mari diferenţe de temperatură – în care ziua sunt 30 de grade şi noaptea sunt sub zero grade. Lipsa vegetaţiei, a apei şi a aşezărilor omeneşti, te duce cu gândul la peisajele selenare. Astfel, traversarea cu bicicletele a deşertului Atacama şi caţărarea de la malul Oceanului Pacific până la 5500 m altitudine pe pantele celui mai înalt Vulcan din lume, Ojos Del Salado reprezintă o mare provocare pentru grupul de temerari români. Cei trei au cucerit până acum Mont Blanc, Kilimanjaro şi vârful Ebrus şi şi-au propus să escaladeze vârful cel mai înalt al fiecărui continent (7 vârfuri din 7 continente).
Via adevarul.ro
Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Test – Merida eONE-EIGHTY 2025 și Merida eONE-SIXTY SL 2025 – Primele impresii

În octombrie am fost în Spania, unde Merida a lansat trei noi biciclete. Evenimentul a fost cu atât mai important…

4 zile in urma

Roți de top din carbon, cu dinam inclus în butuc? Da, există, se numesc Hunt Proven Carbon XC Dynamo și au o greutate surprinzătoare

Roțile pentru MTB Proven Carbon XC Dynamo recent lansate de Hunt, un producător de roți din carbon cu un excelent…

o săptămână in urma

Merida lansează trei noi biciclete electrice: eONE-EIGHTY, eONE-SIXTY SL și eFLOAT echipate cu noile motoare Bosch

Recent ne-am deplasat în Spania unde Merida tocmai a lansat cea mai mare și mai extremă bicicletă mtb electrică a…

2 săptămâni in urma