1.FreeRider.ro: Salut! Care este istoricul pe scurt al competiției?
TA: Salut! Acum 8 ani când am fost la prima ediție am avut țelul de a organiza un mic concurs la care să participe colegii cicliști din Mureș. Atunci numai un singur concurs similar exista: Maratonul MTB de la Miercurea Ciuc. Deși au participat numai 34 de rideri la un singur traseu de 35 km (și fără categorii de vârstă) a fost o atmosferă superbă. După micul succes am decis să continuăm organizarea anuală de NBP (Neuzer Bike Party). În fiecare an am completat cu ceva NBP. Astfel am reușit să depășim în 2007 pragul de 200 participanți. Normal nu pot afirma că totul a mers fără cusuri, am comis greșeli uneori mai mici alteori mai mari, dar întotdeauna am încercat să realizăm un cât mai bun eveniment pentru societatea ciclistă din țară.
2.FR: Cum au fost alese traseele pentru ediția acestui an? Se pot descurca și cei mai puțin experimentați?
TA: Puțin știu că dintre evenimentele similare din țară, echipa noastă a fost primul care a introdus un traseu dedicat acestei categorii (încă în 2007). Acesta este traseul Easy, care are 10-11 km lungime cu o diferentă de nivel sub 200 m și fără părți tehnice. Pot să spun că acest traseu este foarte popular în cadrul NBP, anul trecut având peste 100 de participanți începând de la vârsta de 6 ani pâna la peste 50 de ani. În schimb traseul de 25 km necesită deja atât pregătire fizică (măcar 2 ieșiri pe săptămână) cât și tehnică, având urcușuri mult mai solicitante și coborâri la care trebuie să fi atent pentru a menține controlul asupra bicicletei. Căt despre traseul de 50 km spun numai atât: peste 1350 m de diferență de nivel. Anul acesta traseele Medium (25 km) și Hard (50 km) vor trece în zone similare ca în 2010 dar am mai adăugat niște modificări, unele pentru mărirea siguranței altele pentru mărirea adrenalinei.
3.FR: Ce face ca zona în care se desfășoară concursul să fie atât de specială?
TA: Târgu Mureșul nu se află întro zonă montană, dar dealurile, livezile și pădurile din împrejur asigură acestei zone o priveliște mirifică. Când pedalezi ai bune șanse să te întâlneși cu locuitorii florei: căprioare, iepuri și pițigoi. Pe lângă acest lucru cei care însoțesc participanții în timpul concursului pot și ei să se întâlnească cu animale făcând o plimbare în grădina zoologică ce se află la numai câțiva metri de la zona de start.
4.FR: Există și categorii surpriză la ediția 2011?
TA: Dacă aș răspunde, n-ar mai fi surpiză. (râde)
5.FR: Ce exprimă sloganul: The Social Experience for Riders?
TA: NBP este publicat ca un eveniment MTB și nu ca un concurs. Cum și numele arată aceasta este un ”party”, adică nu contează cină câștigă sau cine pierde, ceea ce contează este ca iubitorii acestui sport să fie împreună și să se simte bine. Probele FunRace (care se desfăsoare după ce participanții au sosit de pe traseele Easy, Medium și Hard) sunt special pentru stârnirea hazului și crearea unei atmosfere unice NBP.
6.FR: Mulțumim pentru timpul acordat acestui interviu și vă dorim mult succes cu organizarea!
TA: Mulțumim și vă așteptăm cu drag!
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…
Vezi comentarii
bai, eu tot nu-nteleg de ce taxa de inscriere pentru un ,,eveniment"(premii nu sunt)? de acum incolo ajungem sa platim pentru a participa si la un critical mass..toata lumea vrea sa ne stoarca de bani si sa ne fraiereasca .e cam mult mai ales ca nu sunt premii...asa pot sa particip si fara a plati taxa...traseul e marcat si macar nu arunc pe geam 50 de lei pentru o plimbare prin padure si de banii aia pot sa mananc si sa beau ce vreau mai mult si bine!
Neuzer firma mare engros si nu e in stare sa faca rost de sponsori si sa dea premii de ani de zile,..rusinica