Aceasta este compus din doua brate si poate contine de la una la trei foi (in unele cazuri si patru foi). Pe bratul drept al pedalierului se gasesc foile, prinse intre ele cu suruburi de imbus, ce pot fi demontate sau cu nituri, ce nu pot fi demontate.
Pedalierul poate fi insotit in unele cazuri si de o protectie de plastic, care are menirea de a proteja utilizatorul bicicletei de eventuale atingeri ale piciorului/pantalonilor de foi. O alta protectie ce poate fi intalnita pe angrenaje, se numeste scut si in general se monteaza pe pedalierele pentru sporturi extreme : downhill, trial sau dirt jump. Acesta are o forma rotunda, asemanatoare cu cea a unei foi, doar ca este mai lata si este confectionata dintr-un material foarte rezistent, in general dintr-un plastic foarte dur, ca sa nu cantareasca foarte mult.
Pedalierul poate fi livrat si cu Bottom Braket (rulmentul pedalierului), care are menirea de a uni bratul drept si cel stang cu ajutorul unui ax.
Pedalierele, sunt ca si anvelopele sau alte componente de biciclete, categorisite pentru diferite probe : Cross Country, Downhill, Trial, Dirt Jump, City Bike, Touring, BMX, Cursiere. De aici deducem ca si materialele de fabricatie difera in functie de probele caruia ii este destinat pedalierul : Aluminiu, Crom sau Carbon. In poza de mai sus este reprezentat un angrenaj cu brate din carbon si cu rulmentul angrenajului inclus.
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…