Categorii: AccesoriiDiverse

Ochelari Adidas Evil Eye Halfrim Pro

Nefiind produsul unei firme specializate în accesorii de ciclism, dar ținând cont că este un titan al echipamentului sportiv, ochelarii Evil Eye Halfrim Pro a celor de la Adidas mi-au stârnit un ușor amalgam de sentimente când am fost pus față-n față cu aceștia. Cu toate acestea, urmașii lui Adolf Dassler au demonstrat că se pricep când vine vorba de orice are legătură cu sportul.

Primul lucru pe care l-am remarcat la ochelari a fost forma agresivă, de unde le provine și numele Evil Eye Pro, având un design unic și aproape imposibil de confundat cu al altor mărci. Logo-ul cu 3 dungi este amplasat discret la căpătul lentilelor, destul cât să amintească de unde provin și suficient cât să nu ocupe spațiu fără să fie nevoie. Perechea pe care am testat-o era vopsită în schema de culoare negru sclipitor/portocaliu, de unde și lentilele roșii închise, potrivite pentru o zi cu soare moderat și un cer perturbat pe alocuri de nori.

Dincolo de aspect, Evil Eye Halfrim Pro sunt niște ochelari funcționali, nu neapărat dedicați cicliștilor, ci sportivilor în general, chiar dacă sunt opțiunea multor profesioniști, precum echipa de ciclism Movistar. De exemplu, în zona unde se pliază ramele, aproximativ în spatele logo-ului, există un sistem minuscul care permite ajustarea unghiului la care se înclină lentilele și partea ramei care le susține. Practic, în funcție de fizionomia feței, poți regla poziția lentilelor și unghiul la care acestea se află față de cele două brațe ale ramei care se sprijină pe tâmple. Dar acest dispozitiv este util și când razele de lumină foarte deschise vin dintr-un unghi incomod pentru ochii tăi și poți modifica poziția lentilelor astfel încât să se modifice unghiul de incidență. Evil Eye Halfrim Pro mai vin și cu un suport interior pentru dioptrii în caz că porți ochelari de vedere, dar și cu o piesă ce se montează deasupra lentilelor pentru a preveni transpirația să curgă pe lentile. Intenția este foarte bună, dar din nou, în funcție de fizionomia feței, respectivul burete împiedică mai mult sau mai puțin ca picăturile care cad de pe fruntea ta să ajungă pe lentile. Un alt plus al Evil Eye Halfrim Pro este faptul că se demontează atât lentilele, cât și brațele ramei care se pliază.

Despre calitatea lentilelor aș putea vorbi până mâine. Pe scurt, nu vezi lumea cu alți ochi, dar o vezi în alte culori și cu zero distorsiuni. Fac exact ceea ce o pereche de ochelari trebuie să facă, adică să te ajute să vezi mai bine și să te protejeze. Realizarea lor a fost externalizată de cei de la Adidas către o companie care numai de lentile se ocupă, așa că erau șanse mici să dea greș din acest punct de vedere. Tehnologia folosită conferă lentilelor Evil Eye Halfrim Pro un câmp vizual amplu prin cele 10 puncte în care sunt curbate, lucru amplificat și de lipsa ramei în partea de jos a lor. De asemenea, aceasă componentă a ochelarilor beneficiază de un strat de protecție împotriva zgârieturilor. Reversul medaliei este că tocmai aceste lentile performante ridică prețul ochelarilor la nivelul la care se află. Însă, calitatea costă, iar cel mai simplu test pentru a constata ce înseamnă niște lentile performante, implicit și sănătoase pentru ochii tăi, este să probezi o astfel de pereche și pe urmă una a cărei marcă este de o proveniență cel puțin contestabilă.

Un ultim punct pe care doresc să îl ating este confortul. Evil Eye Halfrim Pro sunt extrem de comozi. Și ușori. Aproape că nici nu îi simți sprijinindu-se pe nas, iar asupra tâmplelor este exercitată o presiune minimă. Acest fapt din urmă este mai important decât ar părea la prima vedere căci în situații de efort când circulația este oricum îngreunată, ultimul lucru de care ai nevoie ar fi ca sângele care merge sau coboară spre și dinspre creier să fie obstrucționat. În încheiere, nu pot zice decât că am avut de-a face cu o pereche de ochelari de înaltă calitate, produși de o firmă ce nu a făcut rabat de calitate sub niciun aspect.

Preț: 1.199 Lei

Traian Goga

Traian Goga este redactor FreeRider.ro încă de la începuturile revistei și reprezintă una dintre vocile care contează în ciclismul românesc.

Vezi comentarii

  • ....Pot spune ca la aceasta performanta foarte importanti au fost ochelarii pe care i-am purtat, Evil Eye Halfrim Pro. I-am purtat pe parcursul intregii curse si m-au ajutat foarte mult la alergat. Fiind usori si asezandu-se bine, nu s-au miscat in timpul alergarii, ci au preluat toate socurile create de alergare. Protejandu-ma de lumina prea intensa, de praf si de mizeria din aer, m-au ajutat sa imi mentin concentrarea. Fiind elastici si mulandu-se bine pe fata, aproape ca am uitat ca ii port si deja faceau parte din mine, contribuind si ei la evolutia cursei....

  • Cei de la Adidas au reusit sa scoata acesti ochelari numiti Adidas Evil Eye Halfrim Pro care sunt super tari:). Eu de exemplu am incercat diferite modele de ochelari dar toti ma disperau din cauza distorsiunilor, dar de cand am acesti ochelari ma simt ca si cum nu as avea nimic pe ochi iar alta chestie care este faina este sistemul de aierisire de deasupra nasului unde are niste gauri care permite aerul sa iti uste transpiratia dar si buretele care o absoarbe.Despre acesti ochelari pot povesti o vesnicie dar mai pe scurt acesti ochelari iti asigura toate conditile si confortul pe care ti-l doresti.In concluzie acesti ochelarii imi plac foarte mult si cei care se gandesc sa isi cumpere o pereche sa nu stea pe ganduri;)

  • Uite, eu unul am purtat si ochelari care stateau destul de strans in zona tamplelor si am constatat ca imi accentueaza oboseala de la un anumit numar de ore petrecute pe bicicleta incolo. Si am petrecut destul timp in sa ca sa pot emite si aceasta judecata. Poate o fi un aspect care tine de fizionomie sau poate nu, dar eu la momentul cand mi-am cumparat acei ochelari nu eram constient si de acest lucru. Nu am zis ca restul ochelarilor obstructioneaza acea circulatie, ci doar am atras atentia ca exista si posibilitatea ca acest lucru sa se intample, mai ales ca in articolul de fata vorbesc despre un articol cu un pret nu tocmai accesibil. Eu sunt de parere ca daca cineva doreste sa cheltuiasca suma de 1.200 de lei pe o pereche de ochelari, are pretentia, justa 100%, de a stii totul despre respectiva pereche.
    Si legat de anatomia de a 8-a, creierul este irigat si de alte vase, aflate in interiorul craniului, dar un caz similar e si la picioare. Si in picioare se afla printre cele mai importante vene si artere ale organismului, dar poarta o pereche de pantaloni de ciclism cu un elastic strans pe coapsa si ai sa simti diferenta, chiar daca pantalonii sunt doar la nivelul pielii.

  • Folosesc de vreo patru ani aceeasi pereche de ochelari de soare de la Police, de vreo 120 de euro. Sunt buni la condus automobilul, sunt buni la plimbare si sunt buni si pe bicicleta. Restul e can can...

    Sunt convins ca produsul la care face referire articolul este deosebit. De asemenea, sunt la fel de convins ca suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine.

    Insa ma simt tratat ca un idiot cand autorul articolului de mai sus publica chestia aia jenanta cu oxigenarea creierului facilitata de ochelari. Chiar nu se poate putina decenta in publicitatea asta desantata?
    Creierul este oxigenat prin capilarele si venele din pielea de pe tample? Mai baieti, iar ati baut cerneala la anatomia de clasa a VII-a in loc s-o folositi la scris?

    Cred ca in ciclism se intampla un fenomen pe care l-am observat si pe traseele montane: intalnesti tipi din ce in ce mai accesorizati, "la tipla", "brenduiti", de te intrebi cat timp le ia in fata oglinzii pana sa iasa din casa, Adica accesorizarea a devenit un scop in sine si nu sportul ca atare. De regula, si ma refer la montaniarzii pe care ii cunosc mai bine, aia care sunt cei mai accesorizati si gatiti sunt si cei mai labili in conditii de criza si clacheaza cel mai repede. Aviz amatorilor de forme fara fond!

  • @Geografu Turmentat - Ma bucur ca esti foarte receptiv cand e vorba despre marketing. De fapt, te invit sa ne povestesti mai mult despre acest domeniu. Sunt convins ca stii foarte multe in acest sens.
    Cat despre ochelari, eu am scris dupa ce i-am folosit. Cu alte cuvinte, i-am testat. Pe bune. Am vazut de ce sunt in stare si ce inseamna un produs de calitate. Probabil pretul ti-a produs un disconfort, dar aceasta este o realitate atemporala a acestei lumi: dintotdeauna, lucrurile bune au pretul lor. Unii si-l permit, altii nu. Este o ecuatie simpla. Si te mai rog sa ne lasi pe noua sa ne facem probleme si sa estimam targetul acestui articol. De asemenea, fie ca faci sau nu parte din acest target, tine cont si de faptul ca nu te-a obligat nimeni sa ii cumperi.

  • NoiPatru, ma bucur ca esti in target-ul de 0,001% dintre cititorii acestui articolul pentru care oxigenarea suplimentara a creierului oferita de acesti ochelari face diferenta intr-un concurs.

    Astalaltii mai prosti, bineinteles ca nici macar nu putem sa percepem fineturile astea...

    In alta ordine de idei, ti-as recomanda niste articole prin care se compara timpii scosi de ciclisti in concursurile din anii 70-80 cu timpii scosi pe aceleasi trasee, de alti ciclisti bineinteles, dupa anii 2000: diferentele sunt extrem de mici.

    Adica toate campaniile cu imbunatatirile tehnologice, in special (ca mai sunt si campanii privind tehnici de antrenament revolutionare, diete etc) sunt MARKETING.

    Pai MARKETING sa fie, dar sa stim si noi: cand se sare calul si ti se vinde o poveste cu niste ochelari care iti oxigeneaza mai bine creierul decat altii, da-mi voie, totusi,sa reactionez.

    P.S. Nu cumpar ochelari din targ, ca sunt scumpi: ii primesc gratis de la chioscuri, la promotie, cand cumpar dulciuri pentru copii.

  • Comentarii tipic romanesti ... de aici si "performanetele" noaste la concursurile de ciclism ... Sunt curios sa aflu daca pentru GEO si Geografu Turmentat au contat vreodata cateva secunde la concurs ... asta daca participa la concursuri ... daca nu ... ochelarii potriviti se gasesc in targ ...

  • Acum am inteles, in sfarsit, de ce nu puteam sa mentin viteza de 55 km/h decat 59 de minute, in loc de 60 de minute: imi obstructionau ochelarii circulatia sangelui la creier.

    Bine ca mi-ati dat solutia corecta: tocmai ma pregateam sa-mi cumpar un carucior cu cateva butelii de oxigen, sa-l trag dupa mine. Asa, cu ochelarii minune cred ca ies mai ieftin.

    Multumesc, freerider.ro! Sper ca stati bine cu oxigenarea creierului, in rest....

  • "iar asupra tâmplelor este exercitată o presiune minimă. Acest fapt din urmă este mai important decât ar părea la prima vedere căci în situații de efort când circulația este oricum îngreunată, ultimul lucru de care ai nevoie ar fi ca sângele care merge sau coboară spre și dinspre creier să fie obstrucționat"- puteati sa evitati comentariul asta caci nu are relevanta cu si despre circulatia creierului... in rest articolul este minunat si am putut intelege exact ce trebuie. La mai multe articole de genul...

Share
Published by
Traian Goga

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

4 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma