Mănuși Giro Strade Dure Supergel (2017)

Strade Dure Supergel sunt un set nou de mănuși produs de Giro, orientat către bicicletele de șosea, în special către cei care doresc mult confort. După cum am aflat însă, acestea sunt ideală și pentru bicicletele de munte, păstrând target-ul celor în căutare de o pereche de mănuși confortabilă.

Mănușile de la Giro le alegi de regulă după ce consulți un tabel, dar în ciudat faptului că am introdus datele corect, unele perechi mi s-au părut cam mici. Acestea însă s-au potrivit la fix, deși inițial am crezut că sunt mai degrabă un XS decât un S. În mod normal port M, de aceea îți recomand cu căldură să le probezi înainte de achiziție. Strade Dure s-au aranjat perfect pe mână, ceea ce m-a bucurat enorm, căci cu o pereche mai strâmtă este impsoibil să ții de ghidon, iar cu o pereche mai largă, te alegi cu palmele bătătorite.

Construcția și materialele inspiră calitate, iar punctul forte este construcția cu gel din palmă, care nu este deranjantă atunci când ții ghidonul în mână. Menționez asta, deoarece există mănuși cu un strat de gel consistent pe centrul palmei, care îți lasă impresia că ții un ghidon de două ori mai gros în mâini. Gelul în cazul acestor mănuși este amplasat ușor într-o parte, așadar oferă confort acolo unde contează, lăsând feel-ul pentru ghidon neatins. Palma este construită din 3 straturi separate, pentru a permite o mișcare naturală atunci când strângi sau destinzi palma, iar stratul de gel este suficient de gros (6mm) pentru a amortiza majoritatea vibrațiilor. Cu siguranță vei simți mai bine această caracteristică pe o cursieră, care nu beneficiază de suspensii. Eu văd aceste mănuși ca pe un înlocuitor natural al manșoanelor ergonomice, o versiune mai ieftină și desigur, mai ușoară (cântăresc doar 69 de grame).

Restul materialelor oferă o aderență foarte bună pe ghidon, însă pot spune că mi-au lipsit zonele siliconate de pe degetele cu care acționezi maneta de frână. Prinderea se face cu arici și este foarte facil de acționat, iar aerisirea este una bună. În dreptul degetului mare există o zonă absorbantă, cu ajutorul căreia îți poți șterge transpirația de pe frunte.

Pe scurt, acestea reprezintă o alternativă de luat în seamă pentru cei în căutare de confort, fie că pedalezi pe MTB sau pe cursieră. Pentru șoselari, acestea îți vor face treaba și mai bine dat fiind faptul că bicicletele nu-s prevăzute cu suspensii și cu siguranță le vor aprecia mai mult. Pot fi o alternativă și pentru primăvară sau toamnă, atunci când este mai răcoare afară, căci degetele lungi te vor proteja în aceste situații. Există și o versiune fără degete, pentru sezonul cald și foarte cald. Prețul este de asemenea foarte atractiv raportat la specificații: 180 lei.

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

4 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma