Categorii: AccesoriiDiverse

Lumini pentru bicicletă de la BikeForce: de la 30 la 1.000 de lumeni. Pe alese.

BikeForce este brand propriu al celor de la KeroBike, iar produsele sunt prezente pe piața din România de o perioadă semnificativă de timp. Chestiunea cu brand-urile proprii este că nu au pedigree de marcă, însă vin cu prețuri avantajoase, așadar sunt orientate către cei care vor să facă o achiziție utilă și totopdată rezonabilă financiar. Iar cum capitolul lumini este extrem de disputat, mai ales când se aduc în discuție alternativele de pe aliexpress, eu pot spune că pe acestea de față poți să le cumperi la un preț rezonabil, local, cu garanție și cu livrare rapidă. Acum că am lămurit această mică problemă, o să trec la ceea ce avem de prezentat aici: șase lanterne cu lumină albă (cu LED, desigur) și două lămpi de spate (tot cu LED și tot desigur).

Care să fie, care să fie?

Pentru acestea am făcut un scurt film de 5 minute în care poți vedea respectivele produse și care poate fi regăsit mai jos.

Cei care deja au văzut filmul sau sunt curioși de detalii, sunt invitați să parcurgă în continuare acest articol. Voi începe cu prima lampă de pe listă, în ordinea numerotării (aceste produse neavând o denumire specifică ci un cod, pe care va trebui să-l reții dacă vei vrea să faci vreo achiziție).

În fotografiile de noapte, steagul Haibike este așezat la o distanță de 10m, iar roata din fundal (cu un diametru de 27.5 inch), la 30m distanță. Gardul din fundal (foarte vizibil în cazul unor lămpi de aici), se află la 50m distanță.

BF0346

Impresionantă prin formă, însă din punctul meu de vedere, mă așteptam la ceva mai multă lumină. Capacitate de 400 de lumeni și corp din aluminiu, însă lumina este concentrată într-un singur punct, relativ restrâns, ceea ce pe mine unul mă obosește.

Corp din aluminiu de calitate și solid.
Prinderea se face cu o clemă mare, care se înșurubează pentru fixare.
Lumină concentrată într-o zonă (foarte) definită, ca un reflector.

Acumulator de 1200 mAh și 2 ore de funcționare pe modul maxim. Preț: 145 Lei

BF0348

Spectru mai larg decât în cazul lui 0346, o formă mai lunguiață și prindere directă și rapidă de ghidon, cu un inel lat, cauciucat. Corp din aluminiu, vizibilitate bună pe timp de noapte (400 lumeni) și un preț decent.

Corp din aluminiu, prindere cu inel gumat – simplu și rapid.
Încărcarea se face via USB prin spate.

Acumualtor de 2600mAh, 2.5 ore de funcționare pe modul maxim. Preț: 130 Lei

BF0349

Cea mai surprinzătoare dintre toate, dat fiind faptul că are și cel mai mic preț de achizție. Iluminare foarte bună, deschidere foarte mare, montare facilă cu inel cauciucat lat, însă materiale nu din cele mai de calitate. În orice caz, pentru cei 350 de lumeni, lumina produsă este livrată excelent. Din punctul meu de vedere, best-buy-ul din această prezentare. Claxon cu telecomandă, incluse.

Corp din plastic, dar putere mare de iluminare.
Cea mai ieftină din prezentare, însă cea mai avantajoasă versus performanță.
Prindere cu inel cauciucat.
Iată și spectrul, unul larg.

Acumulator de 1.200mAh, 2.5 ore de funcționare pe modul maxim. Preț: 90 Lei

BF0352

Cea mai puternică lanternă din această prezentare, BF0352 are o formă rotundă, un spectru nu foarte larg dar foarte utilizabil atunci când ești pe bicicletă și este foarte puternică, luminând lejer la peste 50 de metri. Pe lângă cei 1000 de lumeni are și un acumulator cu capacitate mare, iar prețul rămâne rezonabil.

Cea mai puternică din prezentare.
Formă suplă și putere mare.
Lumină cât cuprinde. Aproape că arde iarba. 🙂

Acumulator de 4800mAh, 3 ore de funcționare pe modul maxim. Preț: 165 Lei

BF0353

Aici intrăm într-un segment cu un nivel utilitar mai mare. Lanterna aceasta vine și cu suport de telefon extensibil – un Samsung Galaxy S10 a intrat fără probleme (maxim 6.3 inch diagonala ecranului), la fel și S6, are un corp din plastic, iar extra – un claxon. Spectrul este relativ larg, iar puterea e iluminare satisfăcătoare. Ideală pentru cei care-și folosesc telefonul ca GPS.

Corp din plastic. Prindere de telefon.
Margine siliconată.
Performanțe mulțumitoare în întuneric.

Acumulator de 4000mAh. Preț: 129 Lei

BF0354

Modelul acesta urmează același exemplu de lanternă-suport pentru telefon, având aceleași date tehnice dar o formă diferită. Cu toate acestea, spectrul de lumină oferit de modelul 0353 este mult mai utilizabil și mai puternic. Puterea acesteia este de 550 lumeni, dar care nu prea se văd în realitate.

Idee similară, însă telefonul poate fi rabatat.
Comanda este inclusă și poate fi montată ușor pe ghidon.

Acumulator de 4000mAh. Preț: 135 Lei

Stop BF0355

Acest stop are un design foarte fain, retro-futurist sau orice combinație posibilă între cele două. Lumina albastră-roșie imită girofarele poliției, iar când șoferii te văd de la distanță este foarte probabil să încetinească fiind induși în eroare de combinația dintre cele două culori. Extra, se poate folosi doar lumina albă în cazul în care vrei s-o montezi pe ghidon, însă cu cei 60 de lumeni ai săi, nu este foarte puternică – suficientă cât să te descurci la o viteză mai mică și cu atenție.

Acumulator de 500mAh. Preț: 110 Lei

Stop BF0356

Acestea este un stop de spate și oricât mi-am bătut capul cu el să-mi dau seama cum se prinde – n-am reușit. Design-ul rotund este atractiv, iar acesta poate fi pornit de pe un buton aflat în mijlocul LED-ului circular. Capabil de 30 de lumeni, suficient cât să te facă vizibil în trafic, cu 4 moduri de funcționare – dintre care unul cu senzor la frânare.

Acumulator de 400mAh. Preț: 80 Lei

Concluzie

Lanternele și stopurile BikeForce sunt frumos finisate, majoritatea având un corp din aluminiu și o calitate foarte bună. Există și variantele din plastic care nu lasă aceeași impresie de calitate, însă sunt funcționale. M-a impresionat modelul BF0349 deoarece oferă o lumină foarte bună și este cel mai ieftin, alături de modelul BF0352, capabil de 1000 de lumeni și un spectru foarte bun. De aceea, le recomand pe ambele. În cazul stopurilor, modelul BF0355 mi s-a părut de departe unul dintre cele mai interesante, datorită modului de iluminare care imită girofarele de poliție.

Pot fi achiziționate de pe kerobike.ro sau de la orice alt magazin partener.

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

6 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

2 săptămâni in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma