Când primele cuvete FSA contrafăcute și-au făcut apariția pe piață în anul 2009, nimeni nu știa cu siguranță în ce direcție o va lua noul val. Din nefericire însă, au fost descoperite cu timpul mai multe astfel de produse, care într-un final, nu fac altceva decât să pună în pericol viața cicliștilor. Și ai să înțelegi imediat de ce.
Un simplu test de anduranță, realizat de curând de producătorul de componente Thomson, arată cum o tijă de ghidon (pipă) se rupe după aproximativ 25.000 de cicluri de utilizare, când în mod normal, originalul este proiectat să reziste la peste 180.000 astfel de cicluri. După ce vei vedea filmul de mai jos, vei putea înțelege urmările utilizării unor astfel de componente.
Mai mult decât atât, FSA a atras atenția în neumărate rânduri asupra componentelor contrafăcute care se vindeau pe internet, iar toate plângerile duceau într-un singur loc: ebay. Cel mai potrivit loc pentru a vinde astfel de componente. FSA a declanșat o anchetă în colaborare cu poliția din Taiwan și Italia, găsind în mai multe depozite diverse piese care nu erau fabricate conform standardelor însă purtau sigla FSA.
Producătorul de biciclete Pinarello, alături de Campagnolo sau Ritchey au avertizat de asemenea cumpărătorii că pot cade în plasa așa-zișilor falsificatori de piese, majoritatea oferind produsele pe internet. De aceea, toți producătorii recomandă ca piesele sau cadrele să fie achiziționate din magazine specializate și nu de pe internet, de la diverși vânzători dubioși.
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…