Categorii: GeneraleNoutati

Velopresso, automatul de cafea pe roți alimentat de la pedale

Inventivitatea face casă bună cu bicicletele și acest lucru nu mai este un secret demult. O nouă confirmare a valențelor pe care le are vehiculul mult-iubit vine din partea studenților Lasse Oiva și Amos Field Reid, care urmează Royal College of Art din Marea Britanie. Având o legătură mai strânsă cu pragmatismul decât cu arta, cei doi au conceput Velopresso, o tricicletă dotată cu un espressor de cafea, ambele puse în mișcare de către forța celui care pedalează.

Ineditul vehicul are transmisia care îl propulsează și mecanismul de măcinat boabele de cafea pe bază de curele, inventatorii optând pentru un sistem Gates. Totuși, Velopresso necesită niște energie externă care să încălzească apa ce contribuie la delicioasa băutură, energie provenită de la o butelie pentru turism, dar cei doi studenți caută o soluție mai ecologică pentru acest lucru.

Velopresso a câștigat distincția pentru design Deutsche Bank Award 2012 și locul secund la 2012 Pininfarina Design Contest. Rămâne însă de văzut ce succes va avea de acum încolo, când se va încerca introducerea sa pe piețele europene și nord-americane.

Traian Goga

Traian Goga este redactor FreeRider.ro încă de la începuturile revistei și reprezintă una dintre vocile care contează în ciclismul românesc.

Share
Published by
Traian Goga
Tags: velopresso

Stiri Recente

BikeXpert anunță datele pentru concursurile din 2025, Maratonul Vinului și Alpine Challenge

Datele celor două concursuri de mtb-maraton marca BikeXpert au fost recent anunțate. Astfel, primul va fi Maratonul Vinului MARVIN pe…

2 săptămâni in urma

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

4 săptămâni in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

o lună in urma