Categorii: Generale

S-a lansat harta de drumeție pentru Zona Herculane, Munții Cernei și Mehedinți plus Harta de Cicloturism a Banatuli Montan

Banatul Montan, anunță lansarea hărții de drumeție pentru Zona Herculane, Munții Cernei și Munții Mehedinți. Traseele prezentate pe această hartă au fost parcurse pe teren cu GPS-ul și sunt descrise în detaliu în limbile română şi engleză, unele trasee având ataşate imagini reprezentative.

Fiecare traseu are o casetă tehnică ce conține: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcuş total, coborâre totală, timp de parcurgere dus-întors, practicabilitate în funcţie de anotimp etc. Harta conţine şi un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util în măsurarea rapidă a distanţelor pe hartă. Umbrirea şi curbele de nivel scot în evidenţă relieful, uşurând orientarea.

Harta pentru drumeție costă 20 de lei și poate fi achiziționată de aici sau la telefon 0751-085.092.

Din aceeași serie face parte și Harta de Cicloturism pentru Banatul Montan. În setul oferit sunt 25 de planșe cu harta pe o față și descrierea traseelor pe verso (diferență de nivel, profil și indicații pentru 41 de trasee). Traseele sunt gândite să te poarte spre cele mai frumoase obiective turistice din Banatul Montan, având distanțe cuprinse între 20 și 80 de km, ideal pentru un traseu de o zi!

Zonele cuprinse sunt: Reșița (6 trasee), Anina (6 trasee), Sasca Montană (2 trasee), Brebu Nou (5 trasee), Văliug (6 trasee), Cornereva (5 trasee), Dunăre (6 trasee). De asemenea, sunt incluse și 5 trasee tematice, pentru mai multe zile: Traseul Lacurilor din Banat, Minelor, Satelor Cehești, Germane și Croate.

Foarte util este faptul că alături de hărțile în format tipărit, la achiziționarea lor primești și toate track-urile traseelor pentru GPS.

Hărțile pentru cicloturism costă 30 de lei și pot fi achiziționata de aici sau la telefon 0751-085.092.

Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Share
Published by
Dan Mazilu

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

5 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma