Lupta neobosită a primarului Timișoarei, Nicolae Robu, de a le interzice accesul bicicliștilor în centrul Orașului de pe Bega a dat, în final, roade. Astfel, în intervalul calendaristic 1 mai – 31 octombrie, între orele 18:00 – 22:00, cei surprinși pedalând în Piața Victoriei și pe strada Alba Iulia vor fi sărăciți cu circa 200 de lei de către Poliția Locală.
Primarul Robu a fost foarte tenace în a-și atinge țelul, drept dovadă stând prima ședință a Consiliului Local Timișoara când proiectul edilului nu a întrunit suficiente sufragii pentru a fi adoptat. Perseverența a fost cheia în acest caz, se pare, și astăzi, Nicolae Robu a reușit să iasă victorios, după ce mai mulți consilieri s-au abținut de la vot.
Conform publicației Opinia Timișoarei, primarul Nicolae Robu argumentează că interdicția este un lucru normal pentru un oraș european. “A trecut, așa cum era normal, proiectul cu bicicletele. Este un proiect de bun simț, un proiect împotriva căruia bicicliștii înșisi n-au nimic. Îl înțeleg ca un proiect de bun simț, pentru că cei care au bun simț oricum coboară de pe bicicletă când traversează Piața Victoriei când piața este plină de oameni. Nu au de ce să fie deranjați dacă noi vrem să-i pedepsim pe cei care dovedesc că nu au bun simț. Sancțiunile sunt între 100 de lei și 200 de lei pentru cei care traversează Piața Victoriei în intervalele de restricționare pe bicicletă. Intră în vigoare de îndată ce primește girul de legalitate. E o chestiune de zile”, afirmă edilul-șef.
Pe de altă parte, tot acesta a declarat că urmează să fie remediate toate problemele pistelor de biciclete din Timișoara, pentru a facilita deplasarea celor care pedalează prin oraș.
Sursa: Opinia Timișoarei
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…
Vezi comentarii
Amenzile se dau, dar indicatoarele inca nu au fost montate.
In articol este vorba de interzicerea bicicletelor in intervalul orar 18:00-22:00. E chiar asa o problema sa fie ocolit 4 ore pe zi?...
@Radu Muller - Partea cu democratia nu e intotdeauna ... democratica. Conform teoriei "primeaza binele pentru cei mai multi" - ar trebui ca soferii (minoritari) sa fie haituiti de pietoni (majoritari), sa li se restrictioneze dreptul de a circula, stationa, respira, EXISTA. Ceea ce se intampla insa cam pe dos, pentru ca soferii implica niste fonduri uriase. Banii justifica tot, chiar si inversarea democratiei.
Pentru toti cei care spun ca e o incalcare a dreptutilor noastre : a-ti auzit de democratie ? Ne-am bucurat toti ca am cistigat niste drepturi cind am intrat in UE , dar nu ne convin restrictiile . Totusi , minoritatea ( si noi , biciclistii sintem , din pacate o minoritate ) se supune intotdeauna majoritatii . Asta e DEMOCRATIA , indiferent daca ne convine sau nu. Stima tuturor si spor la pedalat !
Oare nu ridica nimeni problema de "neconstitutionalitate" ? :D ... asa ca fapt divers, gandind ca defapt problema tine de ineficienta infrastructurii nu de numarul de biciclisti, adica nu poti sa interzici ceva ptr care nimeni nu e vionovat decat tu insuti , mie-mi pare un abuz de putere din partea acestui individ.
Avem nevoie de menținerea civilizației! Cu ce ne încurcă legea asta? Ne calcă orgoliul care nu ne e util decât să ne enervăm din lipsă de ocupație! în vreo 4000km/an prin oraș (cu un RICH Sport Romania) nu m-a deranjat și nu mă va deranja să ocolesc centrul, că nu sunt fan Focus(BMW), buric de pământ. Alte orașe au interdicția asta de mai multă vreme. Am fost foarte sancționat de polițiști ca șofer și mi-a prins foarte bine.
imi place la nebunie bicicleta si mersul pe ea,ma intilnesc cu tot felul de nedreptati si incalcari de reguli in trafic dar asta nu inseamna ca tre sa merg ca nebunul pe trotuar sau in parcuri aglomerate
Pur și simplu lipsă de civilizație!
La români grija cea mai mare este să dăm legi ... care nu pot/nu sunt/nu vor fi/nu e posibil ... să fie respectate.
Legile sunt restricții asupra libertăților unei persoane/ unui grup de persoane ... cu cât mai multe există - cu atât mai puțin liber te simți în această țară.
Îmi este rușine cu așa edili față de oricare edili din țările învecinate ...
Desi sunt biciclist, decizia da a nu se circula pe biciclete in P-ta Victoriei mi se pare buna pentru ca este o zona pur pietonala e plin de terase si e foarte aglomerat!
Din punctul de vedere al pietonilor , al parintilor si al bunicilor cu copii mici , hotararea e buna , tinind cont de multimea de " bizoni" pe bicicleta care pedaleaza cat pot fara sa le pese de cei din jur . Pacat ca din cauza lor sufera si biciclistii cu bun simt , care in zone aglomerate doar se plimba , nu fac curse contra cronometru .
Aceasta simpla lege ar trebui pusa in practica dupa vreo 40-50 de ani, cand reusim si noi, ca natiune, sa mai evoluam. Nu e un lucru rau ca oameni sa aiba bun simt, dar cu masinile cum ramane? am uitat de ele? :)