Brașovul a fost gazda primei conferințe naționale din 2014 organizată de Federația Română de Ciclism, reuniune la care au participat circa 40 de persoane, atât din partea FRC, cât și ai cluburilor de ciclism din țară. Pe ordinea de zi s-au aflat problemele de natură sportivă, mai precis calendarul de competiții din acest an, dar și o clarificare în ceea ce privește situația juridică a forului.
Momentan, FRC se află într-o situație tragic-comică, având două conduceri paralele. Cu toate că Ministerul Tineretului și Sportului a declarat că din punctul său de vedere noua conducere, avându-l ca președinte pe Nicolae Plugaru, nu poate fi validată, această parte susține că are dreptate. Probabil acesta este și motivul pentru care FRC are în momentul de față două site-uri care rulează în paralel, www.frciclism.ro și www.frciclism.org. Întrebat cum vede clarificarea și rezolvarea situației, Eduard Novak, președintele recunoscut de către MTS, a declarat că disputa se află în judecare la tribunal și va fi oferită o soluție în următoarea perioadă, cel mai probabil într-o lună sau două.
În continuare conferinței au fost discutate criteriile în baza cărora vor fi organizate Campionatele Naționale și cursele din cadrul Cupei României. Campionatele Naționale, la toate disciplinele, vor fi organizate de FRC împreună cu un organizator local. Cluburile interesate de colaborarea cu FRC pentru organizarea Campionatelor Naționale vor trimite solicitări la sediu FRC până la sfârșitul lunii ianuarie, urmând ca în cursul lunii februarie să fie decisă locația unde vor fi organizate aceste campionate.
Cupa României (Șosea și MTB) va avea 5 locații. Organizatorii vor colabora cu FRC pentru o bună organizare, federația supervizând evenimentele prin arbitrii și observatori. A fost pusă în discuție și organizarea unei Cupe a României pentru Ciclocross, acest lucru urmând a fi decis în prima parte a anului 2014.
După o sesiune de discuții libere a urmat o scurtă prezentare a lui Eduard Novak referitoare la noi discipline pentru care se dorește o mai mare implicare a FRC în organizarea de evenimente (Paracycling, BMX-disciplină olimpică). Partea a doua a conferinței a continuat cu discuții pe marginea calendarului competițional.
Această discuție a fost o premieră în istoria Federației Române de Ciclism, fiind pentru prima oară când organizatorii au avut șansa să introducă în mod direct competițiile în calendar. În acest fel a fost făcut un prim pas spre conceperea unui calendar coerent, fără suprapuneri de evenimente în aceeași zonă geografică și în același weekend.
„Cu siguranță în 2014 calendarul nu va fi unul perfect, dar organizatorii au înțeles că acesta este un prim pas făcut de Federația Română de Ciclism în întâmpinarea nevoilor lor” declară FRC în comunicatul oficial. „A fost comunicat din nou tuturor celor prezenți faptul că FRC va comunica mult mai bine pe viitor, că vor fi sprijiniți toți cei care doresc să practice acest sport sau să organizeze competiții, în limita bugetului” completează reprezentanții forului.
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…
Vezi comentarii
Ultimile stiri ar fi ca Dl Novak a primit o decizie din partea tribunalulu prin care dansul este reprezentantul legal al Frc.
"În acest fel a fost făcut un prim pas spre conceperea unui calendar coerent, fără suprapuneri de evenimente în aceeași zonă geografică și în același weekend." In concluzie ciclizmul ramane o activitate recreationala, de weekend. Ne intalnim, bem un isostar, vorbim despre programul nostru de spinning si recordurile de pe Strava, "ne dam" la "tura scurta sau lunga"...si sportul de performanta sa-l faca italienii, moldovenii, ucrainenii, bulgarii si alti prosti.
Ai dreptate, nu este subordonat niciunui minister, însă să ne aducem aminte de un precedent. Când Novak a organizat adunarea FRC de la Marghita și MTS-ul a invalidat-o, atunci toată lumea a respectat decizia. În cazul noilor alegeri, MTS-ul le-a invalidat, folosind aceeași exprimare (din punctul de vedere al MTS (...) sedința este nestatutară (...) și hotărârile adoptate sunt nule.) Acum, de ce am folosi un dublu standard în interpretarea situației? În speță, de ce într-un caz ascultăm de MTS și în celălalt ignorăm MTS?
Nu o mai bagati pe asta "recunoscut de MTS" ca ciclismul nu e subordonat unui minister!
"Federatia" asta noua sunt defapt 4-5oameni, nu au consiliu de administratie nu au nimic.