Pentru că pedalatul este o activitate compatibilă cu aproape orice tip de vreme, o competiție marca Clujul Pedalează s-a desfășurat weekend-ul trecut. Intitulată Clujul pedalează pe zăpadă, întrecerea mai mult amicală, a adunat la start 52 de participanți care nu mai au răbdare ca primii ghiocei să apară și zăpada să se usuce de tot. Mai multe despre cum au decurs lucrurile ne spune Levente Kertesz, în cele ce urmează.
O vorbă din popor spune “nu lăsa pe mâine, ce poți face azi”, așa că cel mai bine era dacă am fi reușit să organizăm concursul pe data de 11 februarie, așa cum am anunțat inițial. Atunci însă, nu am fost pregătiți, iar gerul era necruțător, al doilea weekend a nins prea mult deci, ne-a mai rămas doar data de 25 februarie pentru un concurs pe zăpadă – aceasta fiind condiția de bază pentru organizarea unui fun race de iarnă.
În ziua premergătoare competiției, împreuna cu Elisei, Vlad, Dorin și Robi, am marcat traseul pentru “Clujul Pedalează pe Zăpadă”. Pentru marcare am folosit peste 160 de litri de apă și 80 pliculețe de vopsea de ouă. Din păcate, cele cinci ore de muncă au fost în zadar deoarece temperatura a crescut și zăpada a început să se topească. Traseul a devenit impracticabil pe anumite porțiuni. În dimineața concursului eram pe punctul de a-l anula, dar atât soția mea cât și Eli, care a ieșit să verifice traseul, au insistat să nu o facem.
Când am văzut că lumea vine, chiar dacă vremea nu ținea cu noi, mi-am dat seama că am luat decizia corectă. Împreună cu Eli am hotărât să scurtăm traseul și să ne folosim doar de drumurile și potecile foarte bine bătătorite. A rezultat un traseu înjumătățit (de aproximativ 2 kilometri) care însemna o urcare și o coborâre pe potecă prin pădure. Pentru a nu avea probleme în stabilirea numărului de ture, am hotărât ad-hoc să concurăm 50 minute plus un tur. În fond, era un fun-race și nimeni nu s-a supărat să facem improvizații de moment. Așa că am ajuns să participăm fără numere de concurs deoarece nu am dorit să ținem în frig concurenții. Astfel, la fiecare trecere prin dreptul liniei de Start/Finish concurenții și-au spus numele, seria de buletin și CNP-ul! Cred că a fost un efort considerabil, ținând cont de condițiile traseului. Cu toate că a fost foarte greu de pedalat, dar și foarte riscant la coborâre, abandonurile au fost puține, 2 sau 3 parcă. Cu alte cuvinte, felicitări tuturor participanților!
După concurs, un grup format din 40 de cicliști ne-am adunat în jurul unui foc de tabără, la un ceai călduț, covrigi și premiere. A fost un concurs de distracție și voie bună, adică exact ce ne-am dorit. Încă un lucru de subliniat este faptul că aici, în Cluj, încet-încet se formează o familie de cicliști. În numele întregii echipe de organizare, al meu și al lui Elisei, vă mulțumim pentru participare și vă așteptăm la următoarele trei evenimente care vor urma în Cluj: Etapa I Napolact: 25.3.2012, Maros Bike XCO Cup UCI C1: 07.04.2012 și Maratonul Făgetului: 29.04.2012.
În octombrie am fost în Spania, unde Merida a lansat trei noi biciclete. Evenimentul a fost cu atât mai important…
Roțile pentru MTB Proven Carbon XC Dynamo recent lansate de Hunt, un producător de roți din carbon cu un excelent…
Recent ne-am deplasat în Spania unde Merida tocmai a lansat cea mai mare și mai extremă bicicletă mtb electrică a…