Centrul Regional de Protecţie a Mediului România, în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution şi cu susţinerea Nord Engineering, European Waste Technology şi Pegas, lansează concursul video “Bicicleta Urbană” în cadrul căruia va fi premiat cel mai bun clip de promovare a ciclismului urban. Competiţia aparţine unui proiect mai amplu de promovare a ciclismului, Mobile2020, cofinanţat prin programul Intelligent Energy for Europe şi se va desfăşura între 15 Martie 2013 şi 15 Mai 2013, timp în care participanţii vor putea să îşi înscrie proiectele multimedia, clasice sau animate.
„Bicicleta Urbană” vine în sprijinul ideii că utilizarea bicicletei pentru deplasările urbane cele mai frecvente, către locul de muncă sau pentru cumpărături, este o practică deja comună în statele vest-europene, pe care trebuie să ne-o asumăm, dacă luăm în calcul priorităţile politicilor de transport formulate de către Uniunea Europeană. Totuşi, în statele din Centrul şi Estul Europei, datorită lipsei unei infrastructuri adecvate sau datorită unei preferinţe tradiţionale puternice pentru utilizarea autovehiculelor, bicicleta este folosită în special în scop recreativ, nu şi utilitar.
Pornind de la scopul concursului, participanţii vor realiza un clip video cu o durată maximă de 3 minute ce va promova utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ eficient în mediul urban. Materialele video vor fi transmise organizatorului pe CD/DVD prin poştă sau servicii de curierat, până la data limită 15 mai 2013. Clipurile vor fi jurizate în două etape: în prima etapă, REC România va verifica conformitatea cu regulamentul concursului, urmând ca materiale video selectate să fie supuse, în perioada 20 mai – 5 iunie 2013 (cea de-a doua etapă), votului publicului pe pagina oficială de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/Mobile2020Romania?fref=ts . Materialul cu cel mai mare număr de voturi din partea publicului va fi desemnat câştigător. Festivitatea de premiere se va desfăşura în cadrul unui eveniment public la locația proiectului “Roaba de Cultură” din Parcul Herăstrău, administrat de către Green Revolution.
Prin proiectul Mobile 2020 se doreşte o promovare a creşterii ponderii utilizării bicicletei ca mijloc de transport alternativ în mediul urban şi stimularea includerii acestui aspect în procesele de planificare la nivelul oraşelor mici şi mijlocii din 11 ţări din Centrul şi Estul Europei. Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi accesând: http://www.mobile2020.eu/home.html.
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…
Vezi comentarii