Cu mari eforturi, cei doi ingineri au reușit să ajungă de abia în ultima zi la Expobike, după ce au bătut cale lungă. Dar sunt mândri de ceea ce au realizat, pentru că proiectarea nu a fost simplă, iar găsirea materiei prime aproape imposibilă în România. Într-un final, au comandat țevile din aluminiu 6060 din Europa.
Ce a ieșit, poți vedea în galeria de mai jos. Odată așezat pe trike, te curpinde o stare de relaxare totală, dată fiind poziția pe spate și poziționarea comodă a picioarelor și a mâinilor. Pedalierul poate fi reglat în funcție de lungimea picioarelor tale, iar pe viitor, va putea fi ajustată și poziția scaunului. Direcția este foarte precisă, iar trike-ul extrem de stabil, momindu-ne să abordăm virajele din ce în ce mai rapid. Viteza de rulare a bicicletei este de asemenea bună, fapt datorat anvelopelor slick Continental Tour Ride de 20 de inch (pe față) și City Ride, de 28 de inch (pe spate).
Pentru că ești foarte aproape de sol, senzațiile trăite sunt și mai intense. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar putea fi să cobori cu un astfel de trike pe Transfăgărășan. Dar tare aș vrea să aflu.
Prețul pe care cei doi constructori vor să-l propună este de 2.300 de euro pentru modelul Oxigen RF și de 2.500 de euro pentru modelul Nommad S1. Singura diferență dintre cele două este că primul vine cu un cadru rigid, iar al doilea are un amortizor cu arc pentru partea din spate, oferind mai mult confort. Ținând cont că astfel de trike-uri, cu echipări asemănătoare și plecate din curtea constructorilor renumiți, costă cu cel puțin 1.000 de euro mai mult, oferta celor doi ingineri este mai mult decât tentantă. Iar echiparea, pe care o poți consulta mai jos, este foarte interesantă pentru că provine din game de componente foarte cunoscute.
Care este părerea ta despre cele două trike-uri?
Date tehnice
NOMMAD S1
1. LUNGIME MAXIMA: 2340mm
2. LATIME MAXIMA: 885mm
3. ECARTAMENT(CALE DE RULARE): 805mm
4. AMPATAMENT(DISTANTA DINTRE AXE): 1270mm
5. INALTIME MAXIMA(INCLUSIV TETIERA) APROX.900mm
6. INALTIME SCAUN DE LA SOL: 280mm
7. INCLINARE SCAUN: 30-45 GRADE
8. GREUTATE PROPRIE: APROX. 20 KG
9. GREUTATE MAX. CICLIST: 120KG
10. GARDA LA SOL: 90mm
Componente
1. ANGRENAJ : SHIMANO DEORE FC-M591
2. MONOBLOC: SHIMANO SM-BB51
3. MANETE SCHIMBATOR: SHIMANO SL-M590
4. MANETE FRANA: SHIMANO BL-M595
5. ETRIERI: SHIMANO BR-M595
6. SCHIMBATOR FATA: SHIMANO FD-M590-6
7. SCHIMBATOR SPATE: SHIMANO RD-M592 SGS
8. PINIOANE: SHIMANO CS-HG61
9. LANT: SHIMANO CS –HG73
10. BUTUC FATA: NOVATEC DH41SB
11. BUTUC SPATE: NOVATEC
12. JANTA FATA: REMERX GRAND HILL 406*19
13. JANTA SPATE: REMERX TAURUS 622*14
14. ANVELOPA FATA: CONTINENTAL TOUR RIDE
15. ANVELOPA SPATE: CONTINENTAL CITY RIDE
16. CADRU: ALUMINIU 6060 IMBINAT PRIN SUDURA WIG
17. AXE FATA: OTEL
18. CUVETE: ACOR SEMIINTEGRATE
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…
Vezi comentarii
Daca la dumneavoastra se poate face un cadru de bicicleta, genul coffe bike(doar cadrul).
Daca se poate va, rog sa ma contactati pe numarul: 0729 997 228-Voicu Sorin
Buna ziua,
Pentru moment putem fi contactati pe adresele de mail personale (este in constructie site-ul).
siloche_ioan@yahoo.com si/sau
doru_vasiliu10@yahoo.it
Va rugam sa folositi una din adresele de mai sus cu optiunea CC pentru cealalta adresa de mail .
Toate cele bune.
aveti o adresa de e-mail unde va putem contacta?
@mihaiyak@
Multumim pentru feedback.
Aceleasi greutati cu care se confrunta un biker (soferi, pietoni, caini, comentarii...) ne confruntam si noi trike-rii . Cu semnalizari pune este ok. Vezi link : http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/15157-recumbent-trike-triciclu/?p=600885
@Mariuscbn@
Am vrut sa prindem ExpoBike.
Multumim pentru observatii dar din pacate nu sunt obiective. Din lipsa de timp nu am realizat scaunul proiectat deja pentru trike-ul din imagine. La ora cind scriu deja avem scaun din fibra de sticla. Vezi link-urile de mai jos: http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/15157-recumbent-trike-triciclu/ (postarea din 13 mai 2013 / 09:05:14)
sau
sau http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/126-bicicleta-orizontala/page-19#entry599837
Toate cele bune.
ideea si aspectul lor sunt foarte interesante. Am avut ocazia sa va trik e uri in parcul ior seara. La inceput nu aveau lumini si era mai greu noaptea pe pista dar dupa cu lumini sunt ok si nu par mai periculoase . Oricum este de apreciat demersul si mai ales munca depusa.
Scaunul ala e tipic romanesc...se poate face ceva mai de calitate, nu cred ca te costa o avere sa bricolezi unul din aluminium!
Bafta cu proiectul si vanzarile!!!
La ExpoBike trike-urile nu erau echipate pentru tura. Mergem in tura de 30-40 Km si nu am avut probleme (sunt semnalizate cu steaguri, far, stopuri, benzi reflectorizante...).
Riscurile sunt la fel ca si pentru un biciclist (pina la realizarea acestor proiecte am fost biker):-). Imi pare rau ca nu pot sa postez foto din ture.
Multumesc.
Toate cele bune.
Pacat ca in Romania nu prea ai unde sa te dai cu asa ceva fara a te expune unor riscuri foarte mari, evident
Multumim Andrei. Ideea pleaca din 1986 cu prima finalizare in 1996 care apartine prietenului si colegului meu John. Am fost "otravit" si eu cu ceva ani in urma. De atunci lucram si in fiecare zi venim cu idei noi sau upgrade la cele vechi. Lucram la proiectele noastre din pasiune si dupa servici :-( . In legatura cu cadrele de bicicleta : sunt pe piata foarte multe modele pentru toate gusturile (pret, calitate) si nu cred ca mai putem sa aducem ceva nou la acest capitol. Urmatorul pas este sa trecem la cadru din carbon/aluminiu.