Ca să vedem despre ce este vorba, Cornel ne-a invitat pentru câteva zile la Viscri, o localitate în vecinătatea noului traseu, care unește satele Bunești și Criț. Am parcurs noua secțiune a traseului într-o companie mai mult decât plăcută. Ca să mă fac înțeles, îi voi enumera: când spui Robert Gustav Mircea (Robike), enunți un capitol important din istoria mountainbike-ului din România. Când spui Cristian Losonczi, aduci în discuție un tânăr foarte ambițios cu rezultate de apreciat. Iar când spui Daniel Sărdan, spui pe scurt: Prima Evadare. Alături de ei, pentru scurt timp, au fost prezenți și Gyurka Zsuzsu, campioană națională și balcanică, dar și colegul nostru, Marc Sandu. Cornel ne-a fost alături pe traseul de 4.5 km, pe care l-a construit în 2 luni cu ajutorul altor 4 persoane. Au folosit un tractor cu remorcă și o placă compactoare pentru a duce la bun sfârșit proiectul. Doar contrapantele nu erau încă construite la momentul vizitei noastre, dar am plecat cu promisiune că vor fi gata săptămâna aceasta. Și-l credem pe cuvânt.
Noua secțiune o va continua pe cea construită în urmă cu 3 ani, rezultând astfel un tronson finalizat de 12 km, care va ajunge într-o bună zi până la Sighișoara. Anul acesta ar urma să mai fie finalizați încă 15 km de traseu, care va ajunge până în satul Viscri, atât de cunoscut datorită faptului că este unul din locurile de vacanță preferate ale Prințului Charles. Traseul de față are o dificultate ușoară, iar cel construit inițial, una medie. Sunt dedicate iubitorilor de mișcare în natură dar pot fi parcurse în viteză și de cei care vor o sesiune de antrenament.
Pentru a inaugura noua secțiune, Cornel Stanciu a organizat un concurs pentru copii, cu două categorii de vârstă, iar cei care au marcat prima poziție a podiumului, au plecat acasă cu câte o bicicletă de munte nouă. Fericirea incomensurabilă putea fi citită pe fețele celor doi copii.
Dacă te gândești să dai o fugă pentru a încerca noile trasee, află că de la București până la Bunești ai de parcurs o distanță de aproximativ 240 de km, iar cazarea în condiții foarte bune, are un preț de pornire de 100 de lei, pentru camera dublă, cu mic dejun inclus. Sunt destule pensiuni prin zonă, așadar nu ar trebui să fie greu deloc să găsești un loc convenabil, asta ca să simți atmosfera medievală a satelor săsești din Transilvania. Altfel, la Criț și la Viscri există și camping-uri.
Dragoș Mitroi
Bunești, Jud. Brașov
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…
Vezi comentarii
frumos
Am tot intrebat si pe forum..intreb si aici.Stiti locuri in Brasov/Sinaia unde pot inchiria biciclete pentru downhill ? sau bicicleta mai rezistente pt munte?