De ce este bun un clește de tăiat cabluri la casa omului

Când cei de la Super B Tools au trimis acest tăietor de cabluri la test, m-am uitat la el, am râs un pic și m-am întrebat: cum se poate testa așa ceva? N-a durat prea mult și la numai două zile au venit câteva biciclete la test, pe care după cum deja știți, le demontăm, măsurăm și cântărim. A fost și prima ocazia cu care am utilizat tăietorul de cabluri cu complicatul cod TB-WC30.

Cleștele în cauză.

Ce știe să facă? Simplu și concret să taie cabluri de frână și de schimbător (indiferent dacă scopul este util sau de răzbunare), taie cămăși clasice și pe ace fără să lase urme și mai poate de asemenea prinde capcul din aluminiu care se montează în capătul unui cablu de schimbător sau de frână.

Partea dorsală…

De ce să utilizezi un produs dedicat? Explicația cred că este la mintea găinii: un patent clasic n-o să taie un cablu din oțel așa cum trebuie, existând riscul ca acesta să se deșire. De asemenea, când fixezi capacul din aluminiu în capătul cablului, acesta se prinde mult mai simplu și mai eficient cu funcția inclusă (vezi foto).

După ce fixezi capcul din aluminiu, doar strângi și gata.

Ca să fie însă un tool valabil până la capăt, pe unul din brațe acesta are o piesă din oțel, conică și ascuțită în vârf, pe care o bagi pe cămașă după ce o tai. O funcție deosebit de utilă deoarece face loc cablului pe care urmează să-l introduci. O greșeală comună a celor care-și mai fac service-ul acasă este să nu elibereze cămașa, iar când introduc cablul proaspăt tăiat, acesta se deșiră.

Chestia asta îi dă valoarea și eliberează cămășa.

După ce-l utilizezi, acesta are o prindere care aduce cele două brațe împreună, putând fi ușor stocat. De menționat este că prețul diferă foarte mult de la un comerciant la altul, acesta variind serios de la 138 până la 165 de lei, așadar îți recomand varianta cea mai ieftină deaorece produsul este același. Dacă meșterești la bicicletă acasă, cu siguranță vei avea nevoie de unul.

Fixezi și tai ferm. Așa se procedează.
Aceeași regulă și pentru cablu. Atenție însă când dai capetele de cablu. Toate acele bucăți mici pot cădea pe jos și te poți trezi cu una în degetul de la picior. Pe cât de mică, pe atât de tare doare.

Importator: SportXTeam

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma