Cască Giro Chronicle MIPS (2017)

Pentru anul în curs am făcut o selecție de produse care să ofere un avantaj calitate/preț imbatabil. Iar unul dintre acele produse este chiar casca Giro Chronicle, care, pentru puțin peste 500 de lei, oferă majoritatea tehnologiilor disponibile în domeniu și încă ceva în plus: un design atractiv.

Giro revine în 2017 cu o nouă cască: Chronicle. Mai mare, mai sigură și mai ieftină decât multe de pe piață care oferă performanțe similare.

Despre tehnologia MIPS am tot discutat, ajută la atenuarea șocurilor în cazul unui impact, prin diminuarea forței rotative care acționează asupra creierului, o tehnologie care se regăsea în prezent doar pe căștile scumpe. Acum însă, este disponibilă pe noul Chronicle ca dotare standard, dovadă că această tehnologie devine din ce în ce mai accesibilă. Din punct de vedere al aspectului, aceasta este foarte similară cu Montaro, cu mențiunea că beneficiază de 14 guri de aerisire, față de 16 cât întâlnim pe modelul mai scump. Dar airflow-ul este mai mult decât rezonabil și nu m-am putut plânge nici măcar pentru o clipă de acest aspect. Nu are în dotare plasă de insecte, iar reglajul se face foarte facil din spate, cu ajutorul unei rotițe.

Da, scrie MIPS peste tot pe interior. Ca să nu uiți că ești protejat la maxim.

Mai mult decât atât, Chronicle ține cont de părerile utilizatorilor și mizează pe o construcție mai joasă, fixându-se astfel mult mai bine pe cap și protejând totodată mai bine în zona de deasupra cefei. Pe scurt, creierul mic este în siguranță, chiar dacă te alegi cu o trântă pe spate. Este comodă în turele lungi, dar tot nu am simțit că se potrivește precum o mănușă pe scalp, asemenea cum se întâmpla cu casca Met Parabellum (dar, care costă din nefericire dublu). Totodată, nu vine cu prindere pentru camera video sau pentru goggle-și.

Rotița de ajustare e cu click-uri, dar destul de mică.
Niciun design spectaculos căci nu este nevoie.

Greutatea de 370 de grame este bună, în principal cu aproape 100 de grame mai grea decât căștile de top, însă nu este ceva care să te deranjeze. Orice cască de până în 400 de grame este considerată ușoară, așadar nu o vei resimți ca pe o povară, decât poate dacă montezi o cameră video pe ea. Dar cum pe aceasta oricum nu poți face asta, treaba este rezolvată din capul locului.

Cu noul design ai „spatele” asigurat.
Ți-am zis că este lung cozorocul…

Am apreciat cozorocul lung, chiar foarte lung, cât și nuanțele de culori, o combinație chiar reușită față de altele mai nefericite care-s disponibile pentru același model.

O recomand cu încredere pentru cei care adoră turele montane sau pentru cei care participă la competițiile de enduro, cu mențiunea că vor trebui să poate ochelari, nu goggle-și. Prețul este rezonabil raportat la dotări și tehnologie, fiind una dintre cele mai bune oferte de pe piață în acest moment.

Importator: Extreme Riders Distribution
Preț de raft: 535 Lei

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Test – Merida eONE-EIGHTY 2025 și Merida eONE-SIXTY SL 2025 – Primele impresii

În octombrie am fost în Spania, unde Merida a lansat trei noi biciclete. Evenimentul a fost cu atât mai important…

o zi in urma

Roți de top din carbon, cu dinam inclus în butuc? Da, există, se numesc Hunt Proven Carbon XC Dynamo și au o greutate surprinzătoare

Roțile pentru MTB Proven Carbon XC Dynamo recent lansate de Hunt, un producător de roți din carbon cu un excelent…

6 zile in urma

Merida lansează trei noi biciclete electrice: eONE-EIGHTY, eONE-SIXTY SL și eFLOAT echipate cu noile motoare Bosch

Recent ne-am deplasat în Spania unde Merida tocmai a lansat cea mai mare și mai extremă bicicletă mtb electrică a…

o săptămână in urma