Cameră ActionPro SD21 Pro

ActionPro este un nou brand de camere video de acțiune, care vine cu o ofertă destul de greu de bătut deoarece urmează un principiu simplu: oferă mai multe opționale decât alte camere concurente, incluse în preț. Dar concurentul principal este GoPro, al cărui concept îl urmărește îndeaproape. Și nu doar datorită carcasei asemănătoare poate și ușor confundată cu un GoPro. Ci și datorită dimensiunilor.

Fără ecranul atașat, ActionPro măsoară 4.1 cm lungime x 5.7 cm lățime x 4.2 cm înălțime, pe când în cazul GoPro-ului trebuie să mai scazi câte un milimetru din lățime și înălțime și 3 mm din lungime. Deci, greu de observat cu ochiul liber. Cu ecranul atașat, povestea se repetă, iar asta face ca ActionPro-ul să se numere printre cele mai mici camere pentru sporturi extreme din lume. Bine de știut.

În ceea ce privește amplasarea comenzilor, acestea sunt diferite. Le prefer pe cele de pe ActionPro, deoarece ai un buton cu slide prin care închizi sau deschizi camera, ai buton separat pentru a începe filmarea și un buton separat pentru a face poză oricând vrei tu. Ecranul atașabil are de asemenea comenzile incluse, ceea ce-ți face viața mult mai simplă.

Carcasa seamănă destul de mult cu cea a GoPro-ului, este subacvatică și protejează și în caz de șocuri mai puternice. Față de concurentul său principal, ActionPro vine dotat cu laser, pentru ca tu să vezi exact care este direcția în care filmează cameră. Funcționează cu card MicroSD, are mufe de intrare pentru AV, HDMI și MiniUSB, prin aceasta din urmă reliazându-se și procesul de încărcare. Filmează la o rezoluție de 1080p, sau 1080i, 960p, 720p și 480p. Lentila este așa cum intuiai, de tip wide, la 170 de grade. Trăiască fish-eye-ul!

Pentru a compensa din plin faptul că a ajuns mai târziu pe piață, pentru suma de 1.350 de lei cu TVA inclus, primești carcasa, ecranul LCD, o baterie extra, telecomanda, brațele de prindere și prinderile cu bandă adezivă incluse în pachet. Pe când GoPro Hero2 este livrat cu carcasă și brațele de prindere, la un preț de aproximativ 1.450 de lei, cu TVA inclus. Asta înseamnă că ActionPro este noul pretendent la titlul de cea mai bună cameră din lume pentru sporturi extreme? Clar și răspicat, nu.

În primul rând, este enervant faptul că LCD-ul nu poate fi oprit, decât dacă-l scoți. Consumă inutil baterie, iar o comandă de a-l închide cred că ar fi fost un efort minim din partea producătorului. În al doilea rând este vorba de imagine. Cu toate că oferă culori mult mai vii, uneori parcă prea puternice, acestea nu corespund cu realitatea. ActionPro face ca peisajele să arate foarte bine, mai ales dacă este soare, iar dacă ești de părere că lumea ar trebui să fie un loc mai bun și mai frumos, s-ar putea să apreciezi acest lucru.

Un alt lucru care nu m-a dat pe spate este sharpness-ul imaginilor. GoPro face ca totul să arate mai clar, chiar și atunci când camera se află în mișcare datorită denivelărilor din teren. Acest lucru se reflectă și asupra fotografiilor, pe care ActionPro le realizează la o rezoluție de 3200 x 2400 pixeli (8 Megapixeli), dar poate fi setată și pentru 5 sau 3 megapixeli.

Dar acestea sunt doar detalii pentru cei care vor găsi prețul mai mult decât atractiv. Pentru că pe bună dreptate, chiar este. ActionPro SD21 Pro nu detronează GoPro-ul, nici măcar nu îl clintește, dar prin prisma prețului și a opționalelor este cu mai bine de doi pași în față.

Importator: actioncam.ro
Alte detalii și date tehnice: actioncam.ro
Preț: 1.350 Lei cu TVA inclus

Video (extrase din diverse filmări, realizate în această toamnă):

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Vezi comentarii

  • Alex , intreaba importatorul oficial daca nu inchiriaza GoPro. Mie mi-au dat.

  • Eu am folosit una si sunt foarte multumit de ea.Nu stiu la ce va referiti cei care faceti afirmatii ca e inferioara modelului Hero 2 de la GoPro.Clar ca nu se poat face comparatii cu Hero 3 pentru ca e alta generatie.

  • alin
    sony-ul despre care ai scris acolo este o camera foarte slaba, doarece la capacitatea ei maxima de filmare poate filma doar cu 30 de cadre/secunda(30 fps). Unde contour roam 2 filmeaza cu 60 de fps la fel si gopro hero 2, unde gopro hero 3 filmeaza cu 120 fps.
    Si sincer mi se pare o copie ieftina de contour care probabil o sa fie cam la acelasi pret cu contour.
    Sincer sa fiu cine e dispus sa dea atitia bani pe o astfel de camera nu se sgarceste si isi cumpara o camera mai slaba doar de dragu de a avea alceva fata de restu lumii si nu degeaba majoritaea au gopro..

  • @ Alex Freeder , sa stii ca nu-i o idee rea, ar avea succes la magazinele de biciclete, de echipamente outdoor, etc.

  • Toate sunt bune (dar toate sunt scumpe :-)
    De asta sunt curios , exista vreun dealer care sa inchirieze astfel de camere ?? Sunt atatea concursuri sau ture prin munti pe care le-am filma dar la cat costa camerele ... Personal as plati o suma (mica spre modica) pentru a o inchiria intr-un week-end si cred ca ar avea succes aceasta idee.

  • Sincer sa fiu nu se poate compara cu GoPro. Doar daca este vorba de Hero 1, insa Hero 2 si Hero 3 Black Edition sunt net superioare din toate punctele de vedere.Da Actionpro este o camera buna care se poate compara cu Contour si multe altele.
    (Din punctul meu de vedere ca si utilizator GoPro)

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma