Categorii: Blog

Biciclete Honda: ieftin vs scump


Honda a lansat la un moment dat o bicicletă pentru probele de Downhill. Mai precis în 2007. După vâlva făcută în acea perioadă nu s-a mai auzit nimic de vreun viitor model sau de un alt plan de a dezvolta o gamă de biciclete full suspension.


Cu excepția unui singur model, care mai poate fi achiziționat din stocurile rămase pentru un preț de aproximativ 100 de euro. Dacă ești curios cum arată și ce anume oferă ești invitat s-o admiri în fotografia de mai jos, alături de modelul pentru cursele de Downhilll.


Honda Racing Full Suspension (despre care am o vagă bănuială că nu are nicio legătură cu denumirea oficială a brand-ului):



Honda RN01 Full Suspension (pentru profesionisti, construită pentru a fi utilizată în cursele de downhill):



Diferențele între cele două modele sunt covârșitoare, așa cum se poate observa cu ochiul liber chiar din aceste fotografii. 🙂


Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Vezi comentarii

  • 1. Bicicleta era doar un proiect a lui Honda in 2007 nu era pentru vanzare.
    2. Echipa de DH HONDA era compusa din Greg Minnaar si Matti Lehikonnen.
    3. Daca nu era anul lui Sam Hill Matti castiga cupa mondiala. In 2008 era anul lui Greg dar fara Honda.
    4. Japonezii au aratat ca pot si cu asta basta. Au plecat acasa ca si campioni la echipe.

  • Nu cunosc specificatii tehnice, doar pretul (aprox. 13.000 $) si greutatea (18.5 kg).

  • Merci de raspuns . Cutia aceea de viteze este imensa, dar cred ca la dh greutatea ei te ajuta mult... Cate viteze avea in cutie ? Cam la ce pret era aceasta bicicleta cand a aparut ?

  • Este mai mult o paralela intre ce oferea Honda in trecut si ce ofera acum. In cutia aceea mare de RN1 este "cutia de viteze", cu ghilimelele de rigoare.
    Daca te uiti atent in partea din spate, aceasta nu are o caseta de pinioane cu un singur pinion, iar rapoartele se selecteaza din sistemul montat pe angrenaj.

  • Un articol foarte bun ! O diferenta imensa intre cele doua biciclete ... Pacat ca modelul de dh nu se mai gaseste la vanzare . Cea de dh este dotata cu motor electric ?

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

România se întoarce acasă cu 6 medalii de la Campionatul Balcanic de Mountain Bike

La doar după o săptămână de la disputarea Campionatelor Europene de Mountain Bike la Cheile Grădișei, România a reușit să…

49 de minute in urma

Cea mai prestigioasă cursă a anului: Road Grand Tour – Sultanu, The Wall

Pasionații de ciclism sunt invitați să se alăture comunității Road Grand Tour pentru a participa la cea mai prestigioasă competiție…

57 de minute in urma

Riders Club anunța ultimele zile cu taxă redusă la Topoloveni Summer Tour 2024!

O nouă ediție a concursului de ciclism cross country Topoloveni Summer Tour va avea loc, anul acesta, pe data de…

2 ore in urma