Vârful Clăbucetul Taurului pe bicicletă

0

NUFO Bike Trip ne prezintă o tură făcută în vara lui 2019, urcare pe vârful Clăbucetul Taurului, altitudine 1520 m. Se ajunge aici pe traseu turistic marcaj triunghi albastru, fie din Predeal, fie din Azuga. Din păcate o bună parte din potecă a fost distrusă de tractoarele forestiere.

Traseul este cunoscut și cu numele “Drumul Tunului”, datorită luptelor date în zonă în timpul Războiului pentru Reîntregirea Neamului. Vârful se află pe linia frontului Predeal-Azuga (Munţii Bucegi-Munţii Baiului) și încă se păstrează urmele tranșeelor şi adăposturilor armatei române din 1916. Panorama din vârf oferă o vedere foarte largă a munților Baiului, Bucegi, Piatra Craiului, Postăvarul și Piatra Mare.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLezyne lansează Pocket Drive, mini-pompa puternică
Articolul următorPuteți alerga pe bandă în Zwift cu noul senzor de viteză optic NPE Runn
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

5 − four =