Acum citesti
Schi de tură pe platou, în Bucegi

Colegul nostru de redacție Dan Mazilu, a descoperit o nouă pasiune. Bine, schiul alpin nu este străin pentru el însă până acum a făcut schi de tură doar ocazional. Profitând de primele ninsori ale sezonului 2019-2020, Dan a început să iasă pe munte și cu altceva în afară de bicicletă.

Împreună cu prietenii de la TheBikePoint România, băieții au făcut un scurt traseu de schi de tură pe platoul munților Bucegi. Pentru a economisi timp au luat gondola din Sinaia de la 1400 până la Cota 2000, după care au trecut peste vârful Furnica pentru a continua mai departe spre Piatra Arsă. „Planul era să ajungem la vârful Omu”, spune Dan, „însă pentru că am plecat târziu, iar pe traseu am mai avut și probleme tehnice, s-a făcut prea târziu pentru vârf. Ajunși la stația salvamont de după Babele, am decis să ne întoarcem. Însă nu înainte de a intra și face o pauză de masă.”

Totuși, chiar și fără vârf, tura a fost cum nu se poate mai reușită. „Am prins o vreme excelentă”, povestește Dan. „E drept că a fost vânt puternic însă cred că a fost mai bine așa decât soare și atât, pentru că am fi transpirat prea tare. Vântul ăsta a făcut ca mini-expediția să fie cu atât mai interesantă. În plus vârful tot acolo rămâne, pentru data viitoare”.

Coborârea de pe munte s-a făcut pe seară. „Merg pe munte de-o viață și m-a prins noaptea pe traseu de nenumărate ori. Însă acum a fost o premieră pentru că pe schiuri n-am mai coborât noaptea la lumina frontalei. A fost superb, cu adevărat o experiență excelentă!”

Foto: Andrei Brebuleț & Dan Mazilu

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + eighteen =