Acum citesti
Race report: Bucegi Winter Race ediția a VII-a

Cu puțină întârziere mă simt încântat să vă povestesc despre ediția de anul acesta a Bucegi Winter Race, probabil concursul de schi de tură cu cea mai puțină zăpadă la care am participat vreodată. Anul acesta Bucegii au fost vitregiți rău de natură în ceea ce privește stratul de zăpadă pe fețele înierbate, amatorii de schi fiind nevoiți să se limiteze la văile și vâlcelele unde vântul a adunat zăpada.

Concursul nu s-a putut desfășura din păcate în zona Padina, după cum era tradițional, organizatorii reușind însă să încropească un traseu cât se putea de decent în respectivele condiții, cu startul de la telecabina Peștera, dar doar de 5.5 km pe care l-am parcurs de 2 ori. Traseul a inclus o urcare mare și una mai mică și, evident, două coborâri, prima destul de continuă, a doua un pic mai întreruptă. Totuși am ajuns pe schiuri până la finish, remarcabil.

Am avut o cursă bună, dar nu excepțională, fiind destul de greu să apreciez rezultatul deoarece au fost foarte puțini participanți. Elitele au mers mult mai bine, au fost și destui în spatele meu. Oricum a fost irelevant, măcar am petrecut un pic de timp pe schiuri în această iarnă rece dar zgârcită cu omătul. Am reușit să încropesc și un mic film cu schiul înierbat, e destul de inedită situația zic eu pentru februarie…

Mulțumim mult organizatorilor care s-au încăpățânat să facă concursul și chiar au reușit. Sper să ne vedem în condiții mai bune iarna viitoare, cu zăpadă pufoasă de 2 m.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + thirteen =