Abordare şi pericole ciclism montan

10

Aventuri pe bicicletă vine cu un nou clip prin care doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra pericolelor pe care le putem întâlni pe mtb la munte. Mersul pe bicicletă este frumos însă trebuie şi atenţie, pentru ca excursia să nu se transforme într-un coşmar.

„Traseul a avut loc in Muntii Zarandului, Siria, Arad. Prima coborare este pe traseul care duce de la Cetatea Siria in Galsa. Este o coborare de viteza cu scurte portiuni tehnice. Abordarea oricarui traseu montan trebuie sa se faca cu maxima precautie. Din experienta va pot spune ca de cate ori simtiti ca a-ti depasit viteza la care va simtiti in siguranta, incetiniti! Invatati tehnica pentru abordarea diferitelor “obstacole”. Exersati la viteza redusa pana va intra in instinct, e precum sofatul. A doua coborare este varianta de downhill care pleaca de la Cetatea Siriei. O coborare destul de tehnica care nu prea iti permite sa gresesti. Atentie dragi biciclisti, ciclismul montan nu e o joaca. Nu confundati capabilitatile echipamentului cu capabilitatile personale. In 2016 a murit un ciclist in Romania, sa-i fie tarana usoara. Un biciclist grav accidentat in Muntii Bucegi a fost salvat cu ajutorul elicopterului S.M.U.R.D (VIDEO). Un tanar de 20 de ani din Arges care voia sa ajunga la Vf.Omu cu bicicleta, a cazut intr-o prapastie. Ca o prima regula, RESPECTA MUNTELE ! Altfel, praf si pulbere. Proverb arab despre munte : “Binele pe care îl faci la şes îţi va fi înapoiat la munte.””

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEchipa Ineos va folosi în Turul Franței lanțuri tratate de Muc-Off cu 6700 euro bucata
Articolul următorNoul Cube Litening C:68X SLT 2020 e aero, integrat și mai ușor
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

10 COMENTARII

  1. Fara nici un fel de aer de superioritate sau ceva de genul, se dau la vale mult prea tare pentru cat stiu. Au cazut pe niste portiuni usoare..

LĂSAȚI UN MESAJ

13 + 18 =