Acum citesti
Cum descoperi ce plante sunt otrăvitoare?

Mâncatul frunzelor, fructelor, florilor, tulpinilor sau rădăcinilor de plante necunoscute, nu ţine doar de situaţiile de supravieţuire. De multe ori ne-am aflat în situaţia în care un fruct mai arătos să ne facă cu ochiul, dintr-un desiş al pădurii, provocându-ne parcă, să întindem mâna după el. Ce facem în această situaţie?

otravitoare
Soluţia cea mai simplă ar fi, ca la cel mai mic semn de îndoială, cu privire la comestibilitatea plantei, să renunţăm. Însă, dacă nu putem rezista sau ne aflăm în situaţia în care trebuie neapărat sa găsim o sursă de hrană, iată ce ar trebui să faci.

Indentifică

Asigură-te că planta nu este murdară sau mâncată de viermi.
Plantele fără larve sau melci îţi arată că e bătrână sau fără valoare nutritivă. Unele plante la bătrâneţe îşi schimbă compoziţia chimică şi devin toxice.

Miroase

Zdrobeşte o mică parte din plantă. Dacă are miros de piersici amare sau migdale, nu mânca.

Verifică pe propria piele

Pielea de la subraţ sau între subsuoară şi cot este foarte sensibilă. Picură puţin din sucul plantei pe piele sau freacă pielea cu ea. Dacă apar neplăceri, mâncărimi sau umflături, renunţă.

Testul buzelor, limbii şi al gurii

Dacă nu există iritaţii pe piele, continuă gradat astfel,

 Aşează o mică bucată pe buze
 Aşează o mică bucată în colţul gurii
 Aşează o mică bucată pe vârful limbii
 Aşează o mică bucată sub limbă
 Mestecă un mic fragment

Păstrează un interval de 5 secunde între aceste acţiuni. Dacă în vreunul din aceste cazuri simţi neplăceri, dureri în gât, iritaţii, senzaţii de arsură sau înţepături, renunţă.

Înghiţirea

Mănâncă o mică parte şi aşteaptă 5 ore fără să mănânci sau să bei altceva.  Dacă nu ai senzaţii de greaţă, vomă, dureri de stomac sau orice fel de durere, atunci poţi trece planta în meniul tău.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + 2 =