Acum citesti
KOM-ul săptămânii: Marginea Pădurii, jud. Prahova

Ne-am gândit să începem o inițiativă de a populariza șosele și cățărări superbe din România, în general destul de puțin cunoscute cu excepția unor ”inițiați”. O să vă prezentăm datele importante, localizarea, 2-3 fotografii și o mică descriere cu speranța că vă stârnim interesul de a merge și a le încerca, ocazie cu care sperăm să vedeți locuri noi și frumoase. Pentru cei ambițioși o să prezentăm și top 5 pe Strava la momentul publicării articolului, ca să știți cu cine vă… ”dușmăniți” acolo.

Marginea Pădurii e un sat pe un vârf de deal, la limita de județ între Prahova și Buzău, în comuna Jugureni. Drumul cel mai scurt este dinspre orașul Mizil. Cățărarea este între satul Valea Unghiului și satul Marginea Pădurii. Zona este superbă iar cățărarea se poate include în circuite cu sosire in Valea Unghiului din direcțiile Apostolache – Sângeru, Sărata Monteoru – Cislău, dinspre Mănăstirea Ciolanu sau chiar dinspre Buzău.

Este una dintre cele mai dure cățărări din zonă, având o pantă solicitantă constantă, fără prea multe momente de răgaz, după cum se vede și din profil. Practic momentele de pauză sunt cele în care panta scade puțin sub 10%. Solicitant psihic este și faptul că drumul este relativ drept, fără serpentine, fiind vizibil în față uneori pentru mai multe sute de metri.

Asfaltul este de calitate foarte bună la momentul scrierii articolului iar traficul se poate considera că e extrem de redus.

În ceea ce privește segmentul de Strava, clasamentul primelor 5 locuri în momentul scrierii articolului este cel de mai sus.

Fotografii realizate de Horia Nițu

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − six =