Acum citesti
Harta cu comori din Home of Trails a lui Danny MacAskill și Claudio Caluori

Un singur lucru este mai plăcut decât o tură perfectă pe bicicletă la munte: o tură perfectă pe bicicletă la munte, împreună cu prietenii. Turele pe două roți de acest fel se lasă întotdeauna, cu cele mai bune povești de povestit seara la o bere.

În aprilie am publicat clipul în care Danny MacAskill și Claudio Caluori vizitau regiunea Graubünden, patria potecilor de bicicletă cum i se spune. În mai am publicat apoi și culisele clipului, pentru a ne mai distra puțin. Iar acum avem imaginea completă a excursiei și anume cele mai importante zone pe unde Danny și Claudio au trecut cu bicicleta. Dacă cumva roțile bicicletei te duc prin Elveția, nu ezita să vizitezi locurile de mai jos.

Cu cele 1000 de vârfuri ale sale, 615 lacuri și 150 de văi, este ușor să te simți pierdut în Graubünden, Elveția. Pentru a-ți fi mai ușor să găsești traseele pe care cei doi s-au dat și pe care să le iei și tu la pedală, intră pe Homeoftrails.com.

Aici vei descoperi regiunile Arosa Lenzerheide, Flims, Engadin St. Moritz, Davos Klosters și Scuol Samnaun Val Müstair, zone absolut epice pentru bicicletă. Iată câteva exemple pe care le găsești și în clipul Home of Trails:

Casa din Mustair

Nu sunt mulți cei care, privind acoperișul din lemn al căsuțelor din Val Müstair, s-ar gândi la un frontflip. Cu toate astea locul este cât se poate de potrivit pentru a fi vizitat, chiar și dacă nu ești acrobat pe bicicletă. Trei trasee te duc spre locația epică din „Home of Trails”. Dacă îți place cum sună 22 km cu 1200 m diferență de nivel la vale atunci traseele “Tras la Val Müstair Singletrail” și “Alp Tabladatsch” cu siguranță vor da drumul la endorfine. Dacă vrei și să-ți verifici nivelul de antrenament atunci urcă și în Pasul Callo, un traseu de 53 km cu multe urcări și coborâri.

foto Martin Bissig

Ghețarul Vorab

Danny și Claudio s-au întrecut pe potecile din jurul ghețarului Vorab. De-a lungul secolelor gheața și apa au sculptat opere de artă naturale, iar două poteci traversează acest peisaj incredibil. O parte trece și prin Flims. Se numește Poteca Green Valley și este o traseul singletrail de 1,8 km cu câteva zone mai tehnice cu rădăcini.

foto Martin Bissig

Piz Nair și Corviglia

Două scene importante din clip sunt din Engadin St. Morits. Pornind cu emoționantul răsărit de soare de pe vârful Piz Nair, de unde Danny analizează potecile pe care urmează să meargă, se continuă cu trei trasee care duc mtb-iștii la o altitudine de 3000 m! Traseele “Piz Nair–Val Bever–Celerina”, “Piz Nair over 3 Fluors to Samedan” și “Piz Nair–Val Schlattain–Chantarella”, toate îți oferă acea senzație de kilometri nesfârșiți de coborâre tehnică. Această zonă din Graubünden adăpostește inclusiv traseul Corviglia Flowtrail.

foto Martin Bissig

Claudio a văzut aici flori-de-colț, iar Danny povestește că pe acest traseu te simți ca pe un covor zburător.

foto Martin Bissig

Jakobshorn

Jakobshorn este locul de unde pornesc multe trasee, inclusiv poteca Alps Epic Trail Davos, recunoscută de IMBA drept una din cele mai epice poteci din lume. Traseul duce cicliști într-o aventură de 40 km cu o coborâre de 2400 m. Când ajungi jos în gara din Wiesen, ești deja foarte aproape de podul pe care îl vezi în clipul Home of Trails, unde Danny merge pe balustrada din piatră. Asta nu recomandăm să faci, însă ce poți face este să te bucuri de peisajul în care te afli.

Cabana Fops

Aici este locul unde Danny și Claudio fac o scurtă pauză și mănâncă delicatese locale. Tot de aici scoțianul face săritura 270 Tire Tap de la nivelul balconului. În plus față de Campionatul Mondial UCI MTB din septembrie, Arosa Lenzerheide mai are ceva special de oferit. “Biketicket 2 RIDE Schwarz” este un tur extrem și la propriu și la figurat. Ai de urcat doar 700 de metri după care te poți bucura de nu mai puțin de 6500 m diferență de nivel la vale! Traseele “Biketicket 2 RIDE Schwarz” și “603 Alpen”, ambele ajung până la cabana Fops.

foto Martin Bissig
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 + sixteen =