Acum citesti
Cum ma intorc la 180 de grade?

rating_180Cum reusesti sa intorci din mers sau stand pe loc, bicicleta la 180 de grade. Ce inseamna asta ? Ca spatele bicicletei va face o rotatie de 180 de grade in jurul rotii din fata.
In acest tutorial iti vom explica pe larg cum se executa acest trick, pas cu pas.

Pasul 1 : pentru a intelege miscarea pe care trebuie s-o realizezi, vom apela la un trick mai vechi si anume acela in care trebuie sa actionezi frana pe roata din fata, iar spatele bicicletei automat se ridica. Aceeasi tehnica se regaseste si in acest trick.

Pasul 2 : deplaseaza-te cu o viteza mica, pentru inceput cel putin. Actioneaza ferm frana de fata. In mod firesc, bicicleta se va ridica de spate.

Pasul 3 : acesta este momentul in care trebuie sa actionezi. Muta-ti pentru inceput, greutatea corpului intr-o parte ( stanga sau dreapta, depinde cum iti este mai usor). Ai sa observi ca spatele bicicletei isi va schimba directia. Miscarea o realizezi din corp si mai ales din picioare. Tragi de bicicleta in dreapta ( vezi foto ).

Pasul 4 : daca reusesti sa schimbi directia rotii spate chiar si un pic inseamna ca esti pe drumul cel bun. Pentru a realiza o rotatie completa, trebuie sa virezi spre stanga sau dreapta in momentul in care faci trickul. Aceasta miscare iti va oferi o plaja mai mare de miscare a partii din spate a bicicletei. Ideal este sa virezi la 90 de grade in momentul in care actionezi frane de fata, si sa impingi cu toata forta partea din spate a bicicletei in lateral cu ajutorul picioarelor si a corpului.

Pasul 5 : trick-ul poate fi realizat si din trackstand, desi pentru inceput este mai dificil sa reusesti acest lucru. Este foarte important sa inveti sa realizezi acest trick din trackstand ( adica stand pe loc ) deoarece iti va fi foarte de folos la multe alte trick-uri. 180-ul este un trick de baza ce se invata relativ repede.

Pe scurt : cu o viteza mica, vireaza catre stanga sau dreapta la 90 de grade, actioneaza puternic frana si lasa-te pe fata pentru a face o rotatie cat mai completa. Urmareste pozele din galeria de mai jos pentru a intelege mai bine miscarile.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × three =