Acum citesti
V-Brake Avid Single Digit 3

Avid se bucura de recunoasterea unanima a riderilor din lumea intreaga pentru calitatea produselor sale. Exceptie nu face nici modelul entry-level de V-brake, Avid Single Digit 3. Dar este suficienta calitatea pentru a compensa cu performantele ? Vom lamuri aceasta intrebare in articolul ce urmeaza.

Cu un design placut si o finisare reusita, franele Avid Single Digit 3, lasa o impresie placuta la prima vedere. Sa nu uitam ca sunt un model entry-level, care concureaza direct cu Shimano Alivio sau Tektro M540. Din punct de vedere al calitatii le depaseste cu brio, mai putin insa la capitolul forta de franare, care la aceste frane lasa de dorit.

In primul rand, este necesar ca aceastea sa fie reglate foarte bine pentru a profita de toata forta de franare existenta. In combinatie cu niste manete de frana mai lungi (de 3 degete), acestea isi fac mult mai bine treaba, decat conectate la o maneta de 2 degete. De ce? Pentru ca parghia mai lunga a manetei de frana imprima mai multa forta franei V-Brake.

Reglajul se face usor si eficient, insa pentru rideri de pe peste 90 de kg, acestea devin problematice din punct de vedere al franarii. Desi sunt destinate probelor de Cross Country si All Mountain, acestea dezamagesc prin greutatea mare de 214 grame, mai mult decat majoritatea modelelor concurente. Chiar mai grele si decat Tektro, care sunt intr-adevar un produs low cost.

Nu recomandam aceste frane decat celor care practica un Cross Country lejer sau celor care fac plimbari cu bicicleta. In conditii de umiditate, acestea devin ineficiente, totusi aceasta hiba poate fi rezolvata prin inlocuirea sabotiilor originali cu unii mai performanti, spre exemplu cei oferiti de Kool Stop (modelul rosu). Avid Single Digit 3 sunt oaia neagra a familiei si exceptia de la regula : totusi Avid este un producator de frane foarte renumit.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + eighteen =