Acum citesti
Schwalbe Rocket Ron Evo 27.5+ (2019)

Chiar dacă segmentul 27plus nu este atât de răspândit în cazul bicicletelor non-electrice, cu siguranță în cazul e-bike-urilor aceste anvelope apar ca dotare standard pentru multe modele. Fie că ai un e-bike sau o bicicletă non-electrică, Rocket Ron Evo 27.5+ se numără printre cele mai ușoare anvelope de pe piață și beneficiază de asemenea prin construcția carcasei de una dintre cele mai mari viteze de rulare. Prin urmare, a trebuit să le testăm.

Cu o greutate de 780 de grame, acestea sunt comparabile pe cântar cu un set de anvelope de enduro, să spunem de 2.4, însă în cazul de față lățimea este mult mai mare, de 2.8 inch, de aici și greutatea aparent mai mare. Și spun aparent căci ceva mai ușor la asemenea dimensiune, care să aibă și crampoane, este destul de greu de găsit în acest moment în piață. În principal, este aceeași anvelopă rapidă Rocket Ron pe care o cunoști de ani de zile, doar că are o carcasă semnificativ mai voluminoasă. Culmea este că dimensiunea mare nu o încetinește, ci îi conferă o viteză de rulare apropiată de versiunea mai îngustă. Dovadă stă și compund-ul din care este construită, Addix SpeedGrip, dintr-un material ceva mai dur care rulează ușor, însă fără a neglija partea de aderență.

În mod normal, de la o anvelopă cu crampoane de mici dimensiuni, nu te poți aștepta la o aderență colosală și bineînțeles că nu este nici cazul celor de față, însă per total acestea beneficiază din plin de caracteristicile gumei și de amplasarea crampoanelor, astfel încât să facă față mulțumitor în orice situație. Nu se descurcă în noroi sau pe umed, însă pe uscat oferă o aderență bună în viraje (la limită în cazul virajelor foarte strânse și rapide), o tracțiune bună pe urcări (cu mici excepții de porțiuni foarte înclinate de piatră) și o capacitate de frânare mulțumitoare. Cred că dacă pui cap la cap aceste atribute, vei înțelege rapid că pentru uscat această anvelopă te va scoate din majoritatea situațiilor, fără să exceleze. Nu trebui să uităm însă greutatea, căci o anvelopă care punctează mai bine la toate capitolele enurmerate mai sus, cântărește cu cel puțin 300 de grame mai mult, rezultând astfel un total de minim 600 de grame extra. Unii chiar nu-și doresc acest surplus, preferând să compenseze din tehnică și fix pentru ei sunt aceste anvelope construite.

Instalarea se face facil, sunt compatibile tubeless, pereții laterali nu sunt atât de groși încât să-ți permiți să rulezi la o presiune de sub 1.2 cu cameră, iar prețul este acceptabil pentru ceea ce oferă. Desigur, nu uita că pentru e-bike-uri va trebui să utilizezi o presiune ceva mai mare, dat fiind faptul că greutatea întregului ansamblu este crescută. Le recomand tuturor celor care vor o anvelopă ușoară și rapidă în segmentul 27plus, dar care nu au pretenții absurde legate de aderență sau protecția la pană.

Plus: Ușoare pentru segment, viteză foarte mare de rulare, aderente în condiții de uscat
Minus: Nu foarte strălucite pe umed sau noroi, protecție la pană
Preț de raft: 200 lei/bucata
Greutate: 780 grame/bucata

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + twenty =