Acum citesti
Cadru ZHI Z1 Trial

Cadrul este piesa de baza in construirea unei biciclete. El reprezinta scheletul pe care se vor monta restul pieselor si este foarte important sa aiba o geometrie si o rezistenta ce vor contribui la performanta rider-ului.

Vorbim despre cadrul de trial ZHI z1. Este creat de rider-ul chinez Yao Zhi care la un moment dat era coechipier cu Lee Shiming si Deng, avand impreuna brandurile Echo si Zoo. Nu stim ce s-a intamplat mai tarziu dar fiecare a urmat un drum propriu si astfel Yao Zhi a renuntat le bike-ul Zoo si si-a creat propria afacere. Asa a luat nastere ZHI. S-a impus pe piata datorita preturilor foarte bune si a fiabilitatii componentelor.

Noi am platit 800 de Lei pentru acest cadru, deci il putem incadra ca pret in categoria low-middle, fiind mai jos decat un cadru Echo sau Adamant de ca. 1200 de Lei dar mai scump decat modelul unguresc Magellan Tucana care costa intre 600 si 800 de Lei. Cele mai scumpe cadre sunt cele frantuzesti precum Koxx sau Ozonys, produse in mod special pentru competitii. Sunt foarte usoare dar costa foarte mult, intre 2000 si 4000 de Lei si dupa un sezon de trial trebuiesc schimbate deoarece incep sa cedeze.

Despre greutatea cadrului ZHI z1 putem spune ca este una acceptabila in comparatie cu rezistenta sa. Cantareste 2kg, iar timp de aproape un an de folosinta noi nu am reusit sa-i producem nicio fisura. Atunci cand am aterizat pe garduri l-am lovit de mai multe ori la tevi, dar nu a fost paguba prea mare, se infunda foarte greu. Urechile sunt CNC dar urechea de schimbator este din aluminiu moale si poate fi inlocuita. Jos, la pedalier, monoblocul se uneste cu bascula printr-un CNC alcatuit din doua piese distincte, iar sus, la headtube se gaseste o intaritura pe toptube si una pe downtube. Mount-ul 4bolt pentru frana nu prezinta intarituri si atunci cand este solicitat flexeaza.

Geometria este una foarte buna! Bascula este scurta, avand 380mm, monoblocul este amplasat cu +35mm fata de nivelul axelor, lucruri care ofera o manevrabilitate buna pe roata de spate. ZHI z1 este potrivit pentru riderii cu o inaltime de pana la 1,75m deoarece wheelbase-ul masoara 1080mm. Nu are finisaje iar unele parti arata ca si cand ar fi cioplite din topor… Dar, na! Finisajele costa. Costa mult.

Daca alegi o pipa si un ghidon potrivit stilului tau de ride, setup-ul obtinut la final o sa te incante si o sa te obisnuiesti foarte repede cu acest cadru. E o placere sa-l folosesti atat pe borduri cat si pe trasee naturale.

Ceea ce face ZHI z1 sa fie atat de atractiv este raportul calitate-pret!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 4 =