Reglajul schimbătorului de pinioane în mers

10

Este posibil să faci reglajul schimbătorului de pinioane în timp ce pedalezi (și doar în timp ce pedalezi), iar procesul este explicat în filmul de mai jos.

Singurul loc în care trebuie să intervii este acesta: robinetul manetei schimbătorului. Atât!

Ce trebuie să reții: cablul se poate alungi cu timpul, se poate desface ușor din șurubul de prindere de pe schimbător sau se poate cuta (depinde dacă ai căzut cu bicicleta sau nu). Această operațiune se poate face cu succes doar pentru această situație. În cazul în care urechea schimbătorului este strâmbă, nu o să funcționeze eficient.

Dacă auzi un sunet metalic și lanțul nu urcă de pe un pinion pe altul, înseamnă că mai trebuie tensionat cablul. Dacă nu cobooară de pe un pinion pe altul, înseamnă că trebuie detensionat cablul. Totul se realizează din robinetul aflat pe maneta schimbătorului de pe ghidon, după cum vei putea vedea în film (sau în fotografia de mai sus).

Pentru orice alte sugestii de mini-tutoriale, vă rog să ne lăsați un comentariu.

10 COMENTARII

    • Doar la montaj, acel robinet se insurubeaza la maxim, apoi se desurubeaza doua ture. Cand faci ulterior reglajele nu exista o pozitie anume unde trebuie sa se afle, in capat sau la mijloc. Trebuie sa fie exact acolo unde este necesar astfel incat cablul sa fie suficient tensionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

19 + 3 =