Acum citesti
Înlocuirea cablului de LockOut


Se poate întâmpla ca după o utilizare intensă cablul de Lock-Out al furcii tale să nu mai fie la fel de tensionat. Ca urmare a unei exploatări intense acesta poate ceda la un moment dat. De aceea în cadrul service-ului furcii este bine să-l verifici o dată pe an și să iei în considerare înlocuirea acestuia o dată la doi ani.


Procesul se desfășoară foarte simplu și nu ar trebui să-ți răpească mai mult de 15 minute.


Să trecem la treabă! Cablul pentru Lock-Out este regăsit între maneta care-l acționeză, montată pe ghdion și în general pe brațul din dreapta al furcii (din poziția în care pedalezi).



Vei avea nevoie de un cablu nou, o cămașă (dacă nu este deteriorată o poți utiliza pe cea inițial montată pe bicicletă), o șurubelniță și un patent cu care urmează să tai excesul de cablu.



Primul pas: după ce ai demontat vechiul cablu, introdu-l pe cel nou prin maneta de acționare al Lock-Out-ului. Dacă te uiți cu atenție la demontare, acesta are un orificiu prin care trece. Capul cablului îl ajută să se oprească în respectiva manetă de acționare.



Pasul 2: Lubrifiază cablul cu vaselină, dar nu în cantități mari. După care poți introduce cablul prin respectiva cămașă. Lubrifierea va contribui la o funcționare mai lină în momentul în care acționezi Lock-Out-ul.



Pasul 3: Trece cablul prin canalul special al prinderii. Atenție, acesta are un orificiu în care cămașa ar trebui să intre perfect.




Pasul 4: Trage de cablu până ce acesta ajunge în dreptul șurubului de mici dimensiuni, asemenea fotografiei.



Pasul 5: Cu ajutorul șurubelniței strânge acel lurub. Asigură-te că acesta prinde corespunzător cablul în orificiu. Altfel, există riscul ca aceasta să scape chiar pe traseu.



Pasul 6: Taie excesul de cablu și aplică la final capacul din aluminiu (cunoscut și sub denumirea de cap de sertizare). Strânge-l cu patentul. Acesta are rolul de a menține cablul integru.



Gata! Acum ești dinnou pregătit de drum. Lock it out!


Vezi Comentarii (7)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 2 =