Acum citesti
Cum iti imbunatatesti sistemul imunitar?

sistemul_imunitarSistemul nostru imunitar este un sofisticat sistem proiectat pentru a ne proteja organismul de atacul de virusuri, bacterii, ciuperci şi a celulelor maligne.

Are o constanta de monitorizare din corpul nostru si in cazul in care detecteaza orice anomalie, lanseaza armata celulelor albe pentru a distruge inamicul. Cu toate acestea,  sistemul imunitar al corpului  nostru de asemenea, poate fi supus unor dezechilibre.

In prezent, exista mai multe modalitati de a-ti imbunatati sistemul imunitar care pot fi incluse in orice moment in viata ta.Acestea includ hrana, exercitul fizic, mamagementul stresului, minimum 8 ore de somn in fiecare noapte, si cel putin 10 pahare de apa pe zi. Consumul de fructe si legume, supe calde si mancaruri sarace in grasimi.

Unele studii au confirmat efectele pozitive ale rasului in lupta cu miile de parologii. Rasul imbunatateste sistemul imunitar si reduce riscul racelilor gripelor,  si chiar al bolilor provocate de stres. Imbunatateste circulatia sangvina si ajuta la si ajuta la ridicarea nivelului de imunoglobulina A, un antivirus prezent in saliva.

Abuzul de alcool, cafea,  tigari si excesul de zahar distruge sistemul imunitar.
Mancarurile picante pot intari sistemul imunitar datorita eliberari de endorfina.

Vezi Comentariu (1)
  • Consumul de fructe in fiecare zi (dimineata….asa spun nutritionistii), imbunatateste sistemul imunitar. Eu, de ex. in fiecare dimineata consum fructe si apoi dupa aprox. 30 min. iau micul dejun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 18 =