Acum citesti
Zipp lansează protecţii pentru discuri şi alte câteva accesorii

Zipp-Rotor-Protectors-600x399Pe lângă celebrele roţi aerodinamice binecunoscute, Zipp mai produce şi componente uzuale cum ar fi ghidoane, pipe şi tije de şa dar şi o gamă largă de accesorii. Pentru anul următor ei au pregătit câteva astfel de accesorii noi.

Cele mai interesante sunt aceste protecţii pentru discul de frână. Cum roţile sunt mereu supuse diverselor agresiuni în timpul transportului, astfel de protecţii sunt binevenite.

Zipp-Rotor-Protectors-smallZipp Rotor Protectors sunt proiectate pentru a păstra discurile în condiţii bune la transport. Husele sunt fabricate din neopren şi acoperă discul şi quick-release-ul pentru a preveni contaminarea cu murdărie şi grăsime, de exemplu dacă roţile se ating de lanţul bicicletei. Din imagini ele par să protejeze mai mult exteriorul discului. Vor fi disponibile din ianuarie 2016 pentru discuri de 140 şi 160 mm la preţul de 21 euro bucata.

În schimb, chiar dacă ideea unei protecţii pentru discuri este bună, această husă nu pare să facă nimic pentru a proteja discul de forţe de apăsare care îl pot deforma – de obicei aceasta fiind cea mai mare problemă la transport. De asemenea, ar părea că sunt destul de greu de instalat, existând riscul de a atinge discurile cu mâna şi a le contamina. Rămâne de văzut deci dacă aceste protecţii nu rezolvă cumva o problemă doar ca să lanseze alta.

Zipp-Tangente-valve-extenders_for-removable-core-Presta-valves-297x168Alte accesorii noi de la Zipp includ un set ieftin de extensii de valvă Tangent pentru valve cu interior demontabil sau nu. Cele pentru valve cu interior demontabil vin în seturi de câte trei, una pentru fiecare roată şi una pentru camera de rezervă, în pachet fiind şi o pereche de chei. Lungimile sunt alese pentru a se potrivi cu roţile Zipp. Ele sunt disponibile din februarie 2016 şi costă 26 euro pentru jante de 58 mm (sau 9 euro bucata), 28 euro pentru cele de 82 mm şi 33 euro pentru cele de 108 mm.

Pentru valve nedemontabile prelungitoarele se vând la bucată la 9, 11 respectiv 13 euro bucata.

Zipp-Tangente-Silca-valve-extenders_for-removable-core-Presta-valves-297x223Au rămas în ofertă extensiile Silca pentru valve demontabile, acestea având cauciucul prelungit pe ele încă 24 mm pentru a elimina zgomotele din roţi. Şi acestea vin în kit de câte trei cu o cheie de plastic pentru instalare inclusă în pachet. Preţul este de 47 euro pachetul.

Zipp-Tangente-butyl-tubes-with-removable-core-Presta-valves-297x297Tot ca noutate avem şi nişte camere de aer sub marca Tangente, cu valve de aluminiu demontabile. Camere vin cu valve de 37 mm, pereţi de 0.85 mm şi două dimensiuni; 20-28 mm cu o greutate de 72 g şi 28-32 mm cu o greutate de 96 g. Preţul lor va fi de 10 euro bucata.

Suportul de bidon SL Speed Carbon de 18 g vine acum şi roz sau alb la preţul de 78 euro. Varianta mai ieftină din aluminiu are 27 g şi costă 37 euro.

Zipp-SL-Speed-carbon-bottle-cage_red-297x297

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + four =