Acum citesti
YT au anunțat modelele pentru 2019

YT au anunțat detaliile colecției lor pentru 2019, cu mai multe opțiuni din carbon și aluminiu pentru modelul lor de DH Tues și modelul foarte popular de enduro Capra, plus un aspect nou pentru modelul din oțel de dirt jump Dirt Love, model cu care a început istoria companiei. Chiar dacă nu sunt lansate biciclete noi, sunt multe îmbunătățiri pentru oricine dorește să devină proprietarul unui MTB de la YT anul acesta.

Noul an aduce grafică nouă și echipări schimbate, modelele fiind disponibile într-o combinație de negru/gri/alb dar și într-o culoare mai stridentă pentru cei ce preferă acest lucru.

Modelul enduro Capra a fost actualizat iarna trecută, fiind acum disponibil cu roți de 29 și cursa de 170 mm sau cu roți de 27.5 și cursa de 180 mm, ultima variantă existând și într-o a 5-a mărime mai mică.

Modelul de top din carbon e disponibil cu ambele mărimi de roți. Capra CF Pro Race are echipare premium, un preț de 5300 Euro și e echipată cu suspensie și tijă Fox Float Factory, transmisia preparată special de YT cu piese Shimano XTR 1×11 și o casetă e*thirteen ce oferă o gamă de rapoarte de 511%, frâne SRAM Code RSC, componente din carbon Renthal și roți e13 LG1r din carbon.

Un pas mai jos dar tot cu cadru din carbon însă cu un preț considerabil mai mic, de doar 4000 Euro, Capra CF Pro folosește suspensie RockShox și o transmisie SRAM Eagle 1×12. Frânele sunt SRAM Code RS iar roțile sunt LG1+ din aluminiu.

Modelel Capra din aluminiu sunt disponbile tot îndouă echipări, fiind posibilă alegerea suspensiei de la Fox sau RockShox, la fel ca la modelele din carbon, Modelul Capra AL Comp are suspensii Fox și transmisie XT 1×11 e*thirteen de 511%, frâne RS și roți e13 din aluminiu.

Modelul Capra AL Base costă 2500 Euro, are suspensii RockShox, transmisie completă SRAM NX Eagle și roți din aluminiu de la DT.

Modelul YT Tues CF de DH din carbon a fost reîmprospătat primăvara trecută, fiind urmat în această toamnă de modelul Tues AL din aluminiu.

Chiar dacă bicicleta e un model foarte solid de DH, cei din echipa YT Mob l-au dus și la RedBull Rampage unde s-a consacrat și ca model de freeride. La fel cu Capra, pentru 2019 Tues vine în două variante cu cadru din carbon și două cu cadru din aluminiu, toate având roți de 27.5 și suspensie de 200 mm, fiind disponibile în 5 mărimi între S și XXL.

Modelul de top este Tues 27 CF Pro Race care are prețul de 5500 Euro și o echipare la nivel de Cupă Mondială. Acesta include suspensiile cu tratament Kashima Fox Float Factory, deraior SRAM X01 de 7 viteze pentru DH, casetă e*thirteen, frâne TRP G-spec DH, componente Renthalk din carbon și roți și angrenaj din carbon de la e*thirteen.

Următorul model din carbon e Tues 27 CF Pro, costă 4000 Euro și trece la suspensii Fox Performance Elite pentru a păstra posibilitățile de reglaj, plus o transmisie GX DH, roți e*thirteen LG1+, angrenaj LG1+ DH și frâne TRP Quadiem.

Modelul Tues 27 AL primește aceiași suspensie Fox Float 40/Van Performance și transmisie GX DH, prețul fiind de 3000 Euro.

Pentru cei ce doresc o bicicletă de DH la un preț accesibil, modelul Tues 27 AL Base folosește suspensii RockShox dar păstrează restul echipării, prețul fiind de 2500 Euro.

YT au sărbătorit anul trecut 10 ani de la înființare printr-o reeditare a modelului Dirt Love, cu roți de 26 și cadru din oțel pentru dirtjump, acesta fiind modelul cu care s-a lansat compania dar care a evoluat mult între timp. În 2019, bicicleta aparent indestructibilă vine cu o mărime suplimentară.

Asta ar trebui să fie o veste excelentă pentru cicliștii mai înalți care doresc să ducă această bicicletă în bikepark sau să facă trick-uri pe străzi.

Se poate deci alege între geometria normală și cea lungă, prețul modelului hardtail singlespeed fiind de 1300 Euro. Bicicleta folosește o furcă RockShox Pike DJ 26 de 100 mm cu un amortizor reglat special și cu arc pe aer Solo Air, restul pieselor fiind ușoare, din aluminiu, cu roți foarte solide de la DT.

Toate bicicletele sunt deja disponibile pentru achiziție directă de la YT.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 1 =