Acum citesti
Univega la Eurobike 2009


noutati_eurobike


Odata cu producatorul Univega, vom incheia seria de prezentari ale noilor modele de biciclete pentru 2010. Intr-un singur articol din rubrica Mag, vom aborda toate biciclete „altfel” prezente la Eurobike 2009. Ce noutati aduce Univega pentru 2010? Doua modele complet noi si altele ce au suferit schimbari minore. Standul celor de la Univega nu a fost unul care sa atraga, ba chiar personal, mi s-a parut usor rece. Si asta pentru ca cei care s-au straduit sa-l amenajeze, nu au parut ca si-au dat stradania in acest sens.
Din punctul meu de vedere, este o problema a brandului Univega in ziua de astazi, facand referire aici la faptul ca nu beneficiaza de o imagine atractiva ca restul brandurilor, iar asta se regaseste pina si in paintwork-ul modelelor prezentate. Este adevarat, pentru modelele nou lansate, Alpina HT-580 si Univega RAM AM, se pare ca producatorul a depus un minim de efort pentru a le face mai atractive din punct de vedere al look-ului, dar pastreaza cu strictete limitele decentei.


Ceea ce incearca Univega prin modelul HT 580 este sa ofere un model de maraton sau ture cu un raport dotari/pret imbatabil. Si in mare parte reuseste. Daca te gandesti ca pentru aproximativ 1.500 de euro primesti o bicicleta cu un cadru ce beneficiaza de tehnologie Delta II (preluata din domeniul cadrelor de carbon), schimbatoare Sram X.0 si X.9, furca Rock Shox Reba si frane Avid Elixir, aceasta pare o oferta mai mult decat atractiva. Pina la urma aceasta tehnica de a oferi produse bine echipate la preturi decente, o regasim la intreaga gama Univega.


Acelasi lucru este valabil si pentru seria nou infiintata de biciclete All Mountain Sport Bikes. De all mountain am auzit cu totii, dar adaugirea „Sport Bikes” din coada, vrea sa descrie un tip de biciclete rapid, usor si extrem de fiabil in timp. Modelul Ram-AM7 nu sta rau deloc la capitolul dotari, de amortizare ocupandu-se agregate Fox, iar din echiparea de baza facand parte gama de piese Sram X.0 alaturi de Avid Elixir CR si anvelope Schwalbe Nobby Nic. Pretul pentru acest model se plaseaza in categoria 3.000 euro +, dar raportat la dotarile acestui full suspension, pare o oferta atractiva in segment.



Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × one =