Acum citesti
Un full suspension exotic și un gravel bike de la Pardus Cycles

După cinci ani în care au produs biciclete pentru alte companii și patru ani de când au și modelele proprii, iată două modele foarte interesante din oferta Pardus Cycles: modelul de trail Cyclone și cel de gravel Montebello!

Cyclone atrage privirile cu amortizorul său intern construit cu tehnologia Fox Live, deși momentan bicicleta e echipată cu un model RockShox.

Pentru a fi compatibil cu Fox Live, cadrul are rutare internă a cablurilor corespondente și un spațiu în cadru pentru baterie. Nu se știe când Fox Live va fi disponibil pe piață, dar când va fi, cadrul acesta e gata pregătit.

Bicicleta are o suspensie proiectată de Steve Domahidy, de tipul foarfecă, ascunsă în cadru, deasupra și sub monobloc.

Un capac demontabil din carbon asigură accesul la amortizor și îl protejează de murdărie și obiecte contondente. Amortizorul are o cursă de 135 mm și momentan e folosit modelul RockShox Deluxe RL Remote.

În față cadrul e compatibil cu furci de 140-150 mm și e momentan echipat cu RockShox Pike. Cadrul e compatibil Boost și oferă spațiu suficient pentru anvelope 29×2.5 sau 27.5×3.0, având un sistem cu cip reversibil Swap Drop ce modifică geometria pentru a o adapta la fiecare mărime de roată. Transmisia folosită e SRAM Eagle 1×12 împreună cu frânele Guide Ultimate.

Și montajul etrierului spate e adaptabil pentru a se adapta schimbării poziției discului odată cu schimbarea geometriei. Prețul nu e încă stabilit dar se așteaptă să fie sub 5000 USD.

Montebello e un gravel bike spre adventure, cu prinderi de portbagaje în față și în spate și cu spațiu pentru anvelope 700x45c.

Momentan bicicleta e echipată cu transmisie SRAM Force 1×11, cu prinderi de etrier flat mount pentru discuri de 140 mm și cu discuri CenterLine X.

Cadrul are un headtube subțire din care pornesc un downtube și un toptube late. Ambele roți au ax thru de 12 mm. Tija de 27.2 mm este prinsă cu o clemă integrată iar angrenajul Force e montat pe un monobloc filetat.

Prețul anunțat e de 2100-2200 USD urmând să fie anunțate informații suplimentare cât mai curând.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four − 4 =