Acum citesti
Tribunalul București îl indică pe Eduard Novak ca președinte al FRC

Scandalul în care se află FRC de câteva luni se apropie de un deznodământ favorabil lui Eduard Novak, cel ales președinte al acestui for în luna martie a anului trecut, după ce tribunalul București a emis un certificat prin care prin care anulează hotărârea Adunării Generale Extraordinare din 12 noiembrie 2013 în urma căruia a fost demis. Cu toate acestea, reprezentanții legali ai lui Novak au recunoscut că această decizie poate fi atacată, deci disensiunile din FRC sunt probabil să mai continue o perioadă.

novak

An cu „cântec”

Eduard Novak a făcut un rezumat al celor petrecute în sânul FRC de la alegerea sa din 15 martie 2013 în cadrul conferinței de presă susținute astăzi la sediul MTS. Principala discuție s-a legat de chestiunile juridice și situația financiară a forului de ciclism cu care noul președinte s-a confruntat. ”Conflictul cu cei din vechea conducere a debutat chiar din momentul alegerii mele” explică Novak. „Am cerut în primul rând un control fiscal și un inventar al activității și activelor FRC de până atunci și cred că acel lucru a cauzat toate aceste tentative de a mă demite. Din ce am cercetat până acum, Federația și-a achitat doar o fracțiune din contribuțiile sociale aferente celor 8 angajați, acumulând datorii și penalizări în cuantum de aproximativ 250.000 de euro. Bugetul anual al forului, în valoare de circa 80.000 de euro, a fost cheltuit în mare parte în scopuri personale ale celor de la vechea conducere. Am găsit printre acte facturi false și nu mai puțin de 47 de abonamente de telefon pentru cei 8 angajați, doar ca exemplu” completează acesta.

„O parte din vină pentru cele întâmplate o port și eu, în sensul că nu am avut experiența necesară unui candidat la o asemenea funcție și că a fost o decizie de ultim moment și astfel nu am putut alcătui o echipă pe care să o propun pentru Consiliul de Administrație la momentul alegerilor” recunoaște campionul paralimpic. „Practic, intențiile și activitatea mea au fost blocate de către C.A.-ul alcătuit din oamenii vechii conduceri și tot ei au fost cei care au organizat „demiterea” mea din luna noiembrie 2013. A fost trist și jignitor pentru mine să văd că în loc de știri despre rezultatele mele și planurile mele pentru FRC, a apărut că am fost demis fără ca măcar să mi se spună direct acest lucru. Dar, am reușit să îndrept situația și sper ca până în luna mai să pot convoca o Adunare Generală a FRC în cadrul căreia să se aleagă un nou Consiliu de Administrație.”

Bugetul FRC suferă în 2014

Tot în cadrul conferinței a fost precizat că Ministerul Tineretului și Sportului nu a acordat finanțare FRC până la soluționarea disputei. Conturile forului sunt blocate pentru moment. „De asemenea, am început demersurile pentru a demonstra nefuncționalitatea Consiliului de Administrație, cu care cred că voi avea câștig de cauză. Dacă vom alege un nou consiliu, care funcționează corect, sunt șanse să primim ceva bani de la MTS. Însă pentru moment nu am nimic concret” afirmă Novak. El mai adaugă că ”totuși, o serie de sponsori importanți, cu precădere BRD Groupe Societe General, și-au anunțat intenția de a ne asigura bugetul, cu condiția ca acest scandal să se încheie odată.”

Fără Turul României în 2014

Mica Buclă este o altă victimă colaterală a scandalului FRC. „În actuala situație financiară a FRC, ne-am permite să organizăm un Tur al României cu un standard organizatoric scăzut, care doar ar dăuna reputației acestei curse, deci prefer să nu îl organizăm deloc în 2014. În schimb, banii pe care îi economisim astfel îi vom investi în loturile naționale” declară președintele.

Șanse reale pentru J.O. Rio de Janeiro

Chiar dacă ciclismul din România este la ananghie, Novak se arată încrezător în strângerea punctelor necesare pentru calificarea în cursa de șosea a Jocurilor Olimpice 2016. „Am naturalizat doi cicliști moldoveni care concurează pentru echipe continentale și îi avem pe Eduard Grosu și Andrei Nechita, pe care îi consider foarte capabili să dea o mână de ajutor seminificativă în acest sens.”

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − 4 =