Acum citesti
Trek introduce modelul Session DH cu roti de 29, plus un model nou de 27.5

In ultima vreme s-a făcut multă zarvă în legătură cu viitoarea apariție a modelelor de DH cu roți de 29. Se pare că Trek face pasul în această direcție, deși pentru ei nu e o noutate. Trek încearcă să construiască biciclete de DH sau cu cursă lungă a suspensiei și roți de 29 încă de pe vremea Gary Fischer. Chiar dacă practic cadrele existente erau compatibile cu 29, ei au dorit să dezvolte un produs mai bun. Astfel a apărut Trek Session 29 cu un cadru de DH din carbon care e foarte asemănător cu Session 27.5 Carbon exceptând dimensiunea roților.

Experimentele din perioada Gary Fischer nu au fost făcute publice, dar acestea au dovedit că este posibil. Pe vremea respectivă era vorba de un cadru cu cursa de 180 mm, unghiul furcii de 64.5 grade și chainstay-urile de 440 mm, valori care ar arăta bine și azi! După ce s-a renunțat la marca Gary Fisher, Trek a preluat proiecul 29-erelor cu cursă lungă și a început să producă modele prototop de Session.

Se pare că odată cu apariția pe piață a unor componente bune de DH pentru 29, Trek sunt gata să lanseze Session-ul cu roți mari publicului, deși pentru început doar sub formă de cadru. Chiar dacă modelul de 27.5 va veni sub forma de biciclete complete, cel de 29 va fi disponibil momentan doar sub fomra de cadru cu amortizor Float Factory X2 și furca potrivită Fox 30 FIT RC2 la prețul de 4.999 USD. Practic cadrul este același cu cel de 27.5 cu excepția câtorva micii excepții cum ar fi geometria sa sau cursa de 190 mm pentru a face loc roților mari.

O schimbare comună la ambele modele este suspensia spate cu design schimbat. Aceasta nu se mai bazează pe conceptul Full Floater ci este acum proiectată în jurul amortizorului Fox Float X2 care a permis obținerea rezultatelor dorite fără Full Floater și în concluzie obținerea unei biciclete mai rapide și mai moderne.

Cadrul a primit un grad mare de ajustabilitate cu ajutorul Mino Link și al unui sistem ajustabil de headset. Cu ajutorul Mino Link unghiul furcii poate fi modificat cu 0.5 grade iar înălțimea monoblocului variazaă 7 cm. Rulmenții cuvetelor permit o reglare în orice direcție cu 1 grad al unghiului furcii care poate avea valori între 62.1 și 64.4 grade!

Au fost aduse și alte îmbunătățiri cu scopul de a mări rigiditatea cadrului și pentru a mări agresivitatea geometriei cadrului – fiind vorba de o bicicletă de competiție. Cu un reach mai lung cu 20 mm, un monobloc mai coborât cu 10 mm și un unghi al furcii din fabrică de 63 de grade, bicicleta este dedicată stilului agresiv din Cupa Mondială, deși amatorii din bikepark-uri ar putea să își găsească și ei poziția ideală, eventual pe un cadru cu o mărime mai mic. Modelul din aluminiu a rămas însă neafectat de schimbările celui din carbon!

Cadrele Session din cabon OCLV includ detalii ca protecția Carbon Armor pentru downtube, chainstay-uri și seatstay-uri, rutare internă a cablurilor ControlFreak și protecții integrate în furcă, toate fiind identice la modelele de 27.5 și de 29. Trek spun că modelul 29 va fi alegerea celor ce caută orice avantaj la viteză și a celor ce vor să fie primii când e vorba de tendințe noi. Restul de 90% din piață va alege probabil modelul de 27.5.

Session 27.5 Carbon va fi disponibil atât ca set cadru fără furcă la prețul de 3999 USD cât și ca model complet Session 9.9 27.5 RSL la 7999 USD. Toate versiunile de 29 și 27.5 vor fi disponibile din această toamnă.

Pentru mai multe informații accesați pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 4 =