Acum citesti
Trek introduce modelele Domane Women’s

Încă din anii 90 Trek au adoptat ideea modelelor de bicicilete specifice pentru femei. Modelele WSD au avut geometrie specifică feminină, de obicei cu top tube-uri mai mici și cadre mai scurte. În ultimii ani însă tendința a fost de a renunța la geometria specifică și de a folosi o geometrie standard. Modelele de femei încă există, cu cadre ce păstrează geometria standard dar au puncte de contact specifice și de obicei mărimi mai mici disponibile.

În această direcție s-au îndreptat Trek și cu noul Domane Women line. Abordarea lor actuală este că o bicicletă pentru femei e orice bicicletă pe care femeile o folosesc. Astfel, noile modele au aceiași geometrie cu Domane clasic dar includ detalii ca șeile diferite, ghidoanele mai înguste, pipele mai scurte și uneori angrenaje cu braț mai mic. De asemenea sunt disponibile mărimi mai mici, Domane ALR 4 Disc Women fiind disponibilă cu cadru de 44 cm în timp ce modelul standard începe de la 50 cm.

Trek au anunțat că noile modele feminine vor avea același design performant ca modelele standard, dar vor beneficia de tehnologia WSD. De asemenea au precizat că punctele de contact folosite nu vor fi cele ideale pentru toate femeile, dar pentru foarte multe vor oferi ceva mai mult confort încă de la început.

Eliminând modelele Silque și Lexa și păstrând doar Domane, Emonda și Madone în colectia Women, Trek speră că alegerea unei biciclete feminine va produce mai puțină confuzie. Modelul Domane va avea aceleași dimensiuni de confort ca vechiul Silque dar posibilitățile de alegere vor fi mai multe.

Pe lângă punctele de contact specifice, modelele feminine vor avea mai multe opțiuni de culoare, ceva mai puțin stridente decât vechile scheme de vopsea WSD.

Colecția Domane Women va include patru versiuni din carbon și trei din aluminiu, incluzând SLR 6 Disc, SL 7, SL 6 Disc și SL 5 Disc cu cadru din carbon dar și ALR 4 Disc, Al 3 și Al 2 din aluminiu. Modelele feminine vor fi completate de Madone 9.5 și Emonda SL5, DOmane SLR 6 Disc și Madone 9.5 fiind disponibile și în variante personalizate prin programul Project One.

Pentru mai multe informații vizitați pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + 16 =